Op 28 juli heeft Vliegveld Middenmeer een uitbreiding ontvangen. Het is nu ook opengesteld voor vliegtuigen met een MTOW tot 890 kg. Het medegebruik van vergelijkbare vliegtuigen uit de MLA-klasse, zoals experimentals, was eerder niet toegestaan. Dit in tegenstelling tot het buitenland en ondanks dat vliegveld Middenmeer voldeed aan de internationale ICAO-standaard.

Wij zijn met de overheid in overleg getreden om dit in Nederland ook mogelijk te maken. We hebben samen met het ministerie de regeling zodanig kunnen aanpassen dat het medegebruik voor SEP vliegtuigen tot 890 kg MTOW (de komende nieuwe gewichtsstandaard voor VLA vliegtuigen) mogelijk is.

Nadat deze nieuwe regelgeving in de Staatscourant was gepubliceerd, bleek dat de ontwikkeling van het windmolenpark Wieringermeer voor vertraging zorgde door het plaatsen van een onvoorziene meetmast binnen het circuit. Door inspanning van alle betrokkenen heeft vliegveld Middenmeer per 28 juli toch de uitbreiding ontvangen. Wij zijn blij met deze mooie stap voor de Nederlandse luchtvaart.