Maak kans op een cameradrone of ballonvaart bij deelname aan de fotowedstrijd Drone120.nl. Dronevliegers die de mooiste plekken in Nederland binnen de mogelijkheden van de regels vastleggen, maken kans op de prijzen. De juryprijs bestaat uit het nieuwste model cameradrone. De publieksprijs bestaat uit een ballonvaart, aangeboden door de KNVvL. De wedstrijd loopt van 23 augustus tot en met 11 september.

Groei

Het vliegen met drones is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen. Dankzij betaalbare cameradrones is dronefotografie een niet meer weg te denken tak van landschapsfotografie geworden. Tienduizenden Nederlanders vliegen al recreatief met een drone en naar verwachting worden dat er alleen maar meer.

Tot 120 meter hoog

Om het groeiend gebruik van drones in goede banen te leiden, wordt in de loop van 2020 nieuwe Europese regelgeving ingevoerd. Die gaat de huidige regelgeving vervangen. Een van de belangrijkste regels nu en in de toekomst is dat recreatieve dronevliegers tot maximaal 120 meter hoog mogen vliegen en uit de buurt van mensenmenigten en vliegvelden moeten blijven.

Jury

Een vakjury, bestaande uit minister Cora van Nieuwenhuizen, luchtfotograaf Siebe Swart, KIJK-hoofdredacteur André Kesseler en Wiebe de Jager van Dronewatch selecteert de winnende foto en acht runners-up. Het publiek kiest een publiekswinnaar. Stemmen kan van 13 tot en met 19 september. Op 20 september maken we de winnaars bekend.

Prijzen

De juryprijs bestaat uit het nieuwste model cameradrone. De publieksprijs bestaat uit een ballonvaart, aangeboden door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). De twee winnende foto’s worden samen met acht eervolle vermeldingen gepubliceerd in KIJK Magazine nummer 11 dat in oktober verschijnt.

Al tijdens de wedstrijd worden aansprekende inzendingen uitgelicht met de hashtag #drone120nl via het @mooinederland Instagram-account van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Foto’s kunnen ingezonden worden via www.drone120.nl. Op deze website zijn ook de wedstrijdvoorwaarden en binnengekomen inzendingen te vinden. Voor uitgebreide informatie over de actuele regelgeving kun je terecht op de website van de rijksoverheid.