Update | Sinds 20 juli is Elie de voorzitter van de afdeling.

Even voorstellen: Voorzitter KNVvL afdeling Drones

Mijn naam is Elie van Mook. Samen met mijn vrouw, vier kinderen, twee honden, een paar konijnen, vissen en een muis, wonen we in Ophemert (nabij Tiel).

Ik ben de oprichter en eigenaar van “Holding The Drones”. Met dit bedrijf richt ik me op de toekomst van dronegebruik waarbij we werken aan verschillende ontwikkelingen:

We bouwen software voor het beheer van de laagste luchtlaag (U-space). Om dit mogelijk te maken, ontwikkelen we ook direct- en netwerk RemoteID hardware. Ook hebben we de software “DroneRadar24” ontwikkeld, waarmee iedereen een overzicht kan krijgen van drones in de buurt of heel Nederland. Ook zijn we druk bezig met het ontwikkelen van ons “DroneHotel”, onze zelf ontwikkelde drone met objectherkenning en ontwijk algoritmen middels AI, “Counter Drones” voor handhaving en “Drotics” welke drone lichtshows ontwerpt en uitvoert.

Samen met onze dochter Naomi startten we ook het drone video bedrijf “Valkyrie Video Productions” op.

Binnen de dronewereld zet ik me in voor bruikbare standaarden. Dit doe ik door actief te participeren in Europese en Internationale standaardisatie werkgroepen op het gebied van drones. Zo ben ik betrokken bij de totstandkoming van standaarden voor UAS Traffic Management (UTM), Detect and Avoid, Geofencing, drone lightning en nog veel meer.

Sinds 2018 volg ik de ontwikkelingen op dronegebied door EASA. Ik ben met name geïnteresseerd in U-space. Veel van onze zakelijke activiteiten zijn gebouwd met aanstaande EU richtlijnen in het achterhoofd waardoor we in de aanloop naar nationale wetgeving deze direct in kunnen zetten.

In mijn vrije tijd volg ik allerlei technische ontwikkelingen. Van robotisering, energie transitie, duurzaamheid tot trends in circulaire economie. Ik ben er ook trots op dat we met ons bedrijf en privé geen fossiele brandstoffen meer gebruiken.

Toetreding tot het bestuur van de KNVvL afdeling drones past bij mijn focus op drones en de ontwikkeling van dit vakgebied. Door mijn uitgebreide kennis van drone techniek, -software, -standaarden en EASA-ontwikkelingen wil ik een vraagbaak zijn voor onze leden en zal ik de belangen van onze leden verdedigen in de vele commissies waar de KNVvL in participeert. Neem gerust contact met me op via drones@knvvl.nl