Wij begrijpen dat het niet voor alle dronepiloten duidelijk is hoe het precies zit met de aanstaande EU-regelgeving. In april 2020 gelden deze regels al!

Het ministerie is nu bezig een 'couleur locale' aan de Europese regels te geven, zodat deze in Nederland geĆÆmplementeerd kunnen worden. Als KNVvL sluiten wij regelmatig bij overleggen aan en zijn wij dus nauw betrokken bij deze vormgeving. Wij adviseren daarbij vanuit het perspectief van de commerciĆ«le en recreatieve dronevlieger. Waar nodig houden wij daarbij ook onze overige luchtsporten in het oog. De verwachting is dat het ministerie in november alles duidelijk in kaart heeft voor iedereen. Begin december presenteren zij dit tijdens een kennissessie. Wij adviseren je dringend deze bijeenkomst bij te wonen zodat jij uit eerste hand weet wat er vanaf april 2020 van je wordt verwacht.

Kennissessie

Op 4 december, tijdens de Amsterdam Drone week in de RAI Amsterdam, organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een kennissessie over de Europese Droneregelgeving. Ron van de Leijgraaf en Petra Syaifoel geven toelichting op de EU droneregels en wat deze regels gaan betekenen voor de Nederlandse dronesector. Er is voldoende ruimte voor dialoog.

Bekijk hieronder de uitnodiging voor de sessie van I&W en meld je aan via de link in de pdf.

Bestand Type Grootte
Kennisbijeenkomst 4 dec 2019 pdf 513,72 KB