Ons eerste Drones webinar van 27 mei jl. is van alle kanten een succesvolle première te noemen.

We hadden live bijna 200 meekijkers en het is met ruim 1.6k views boven verwachting goed bekeken via ons YouTube kanaal.
Heb je onze uitzending nog niet gezien? Helemaal onderaan op deze pagina staat hij voor je klaar!

Gastsprekers

Het format zat goed in elkaar en de 3 gastsprekers hebben een gevarieerde informatieve avond verzorgd. Er waren mooie beelden van Lonneke Tubbing en Wiebe de Jager en ook de technische ontwikkelingen te zien in de projecten van DroneQ Robotics werden goed belicht door John Troch. Aan tafel bleek dat de een wenst dat drones steeds lichter en compacter worden, terwijl anderen uitkijken naar steeds grotere drones die langere afstanden kunnen afleggen.

Thema's

Ook deze thema's kwamen tijdens het webinar aan bod:
- privacy
- verschillende lokale regels die gekoppeld worden aan de Europese regelgeving
- overgezoneerde luchtruimen

Regelgeving
Daarnaast raken we natuurlijk niet uitgesproken over de nieuwe regelgeving, niet alleen de voordelen die het met zich mee brengt, maar ook de onduidelijkheid die er nog altijd bij veel piloten is over het CE-keurmerk dat er gaat komen voor de productie van nieuwe drones en de haken en ogen die de transitie van oud naar nieuw met zich mee brengt.

Kijkersvragen

De kijkers die het webinar live volgden, hebben via de chatfunctie ook enorm actief deelgenomen aan deze avond. Er kwam een veelzijdigheid aan vragen binnen. Waarvoor dank! We hebben die avond niet alle vragen kunnen beantwoorden, maar op de website staat een aantal van de vele interessante en goede vragen van onze kijkers met daarop onze antwoorden.

Lessons Learned

Natuurlijk zijn er ook lessons learned, die zullen we uiteraard mee nemen voor de volgende webinars. Want die gaan er zeker komen. Dit jaar willen we nog 3 webinars organiseren en volgend jaar hebben we ook fantastische plannen. Wil je ons ondersteunen tijdens de webinar? We zijn nog opzoek naar technische mensen die achter de schermen willen meewerken aan een mooiere dronewereld. Neem gerust contact met ons op. Ook als je een suggestie hebt voor een onderwerp, dan horen we dat graag. Mail ons op drones@knvvl.nl.