De Europese Commissie roept drone-operators en andere belanghebbenden die actief zijn in de onbemande luchtvaart op om hun mening te geven over een dronestrategie 2.0 voor Europa om duurzame en slimme mobiliteit te bevorderen. Deze roadmap staat 4 weken open voor feedback. Deze feedback wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling en finetuning van het initiatief. De Commissie zal de ontvangen input samenvatten in een synopsisrapport waarin wordt uitgelegd hoe de input zal worden overgenomen en, indien van toepassing, waarom bepaalde suggesties niet kunnen worden overgenomen. Als KNVvL bestuur Drones hebben wij onze feedback al gegeven.

Dronestrategie 2.0

De EU moet zorgen voor een veilige en effici├źnte ontwikkeling van een drone-ecosysteem. In haar strategie voor duurzame en slimme mobiliteit heeft de Commissie haar plan aangekondigd om in 2022 een dronestrategie 2.0 aan te nemen om drones te ontwikkelen tot een vector voor de slimme en duurzame mobiliteit van de toekomst.
Dit initiatief heeft tot doel drones in staat te stellen door middel van digitalisering en automatisering bij te dragen aan een nieuw aanbod van duurzame diensten en transport, rekening houdend met mogelijke civiel/militaire technologische synergie├źn.

Feedback
Heb jij een duidelijke visie op de verdere ontwikkeling van de Europese dronesector? Op welke fronten moet de EU ruim baan geven aan drones en hun toepassingen? Hoe denk jij over elektrische vormen van bemande luchtvaart? Zie je mogelijkheden voor pakketbezorgende drones? En zo ja, wat moet er gebeuren om dat mogelijk te maken? De Europese Commissie wil graag van je horen hoe jij denkt over de toekomst van de dronesector.
Meer informatie | Geef feedback


*met dank aan Dronewatch