Onderstaand bericht van de politie is via hun Facebookpagina en verschillende media verspreid. De KNVvL heeft onderzoek gedaan naar de juridische onderbouwing van dit bericht en komt tot de conclusie dat er hier zaken onjuist worden voorgesteld. De Minister van Defensie heeft enkele Tijdelijke Gebieden met Beperkingen ingesteld (zie bijlage) op 4 verschillende dagen ten behoeve van activiteiten rondom de herdenkingen van operatie Market Garden. Dit zijn (naast de bestaande beperkingen en de gebieden die middels een Notam worden geactiveerd) de enige gebieden waar beperkingen gelden. Voor de beperkingen zoals deze door de politie en media gepubliceerd zijn en zoals terugkomen in de leaflet kunnen wij geen onderbouwing vinden.

Gaat u in deze periode vliegen let dan op de beperkingen die gelden in dit gebied zoals gepubliceerd in de Staatscourant (in bijlage), de AIP en de Notam's.

Bericht van politie

Tussen 12 en 23 september zijn er veel activiteiten rond de herdenkingen, veel van deze activiteiten zullen ook in de lucht plaatsvinden. Daarom geldt er in de gehele periode een tijdelijk vliegverbod in het luchtruim van de gemeenten Groesbeek, Nijmegen, Overbetuwe, Arnhem, Renkum en Ede. Dit vliegverbod is ingesteld door de Minister van Defensie vanwege de oefening Falcon Leap. Hierdoor kunnen vliegtuigen laag over komen vliegen.

Ga je toch met een drone de lucht in, dan kan de boete al snel oplopen tot 425 euro. Wanneer het vliegverkeer in gevaar wordt gebracht, kan je zelfs een gevangenisstraf riskeren.

Bestand Type Grootte
Beschikking instelling TGB tbv Market Garden def pdf 1,59 MB