Een gewaardeerd bestuurslid van de afdeling Delta, Harm Darwinkel, is woensdag 13 februari op 62 jarige leeftijd overleden. Na een relatief korte strijd bezweek hij aan een agressieve vorm van de ziekte van Kahler (beenmergkanker).

Als bestuur van de afdeling Deltavliegen gaan onze gedachten uit naar zijn vrouw Annet, zijn zoon Gert-Jan en diens vriendin Chantal en ook naar familie, kennissen en vrienden. Harm heeft, samen met Annet, veel betekend binnen de deltavliegwereld. Samen hebben ze veel energie gestoken in het deltavliegen, vooral in slepen en wedstrijden.

Harm was actief in de commissie veiligheid en techniek en verzorgde presentaties tijdens de veiligheidsdagen voor aankomende piloten.In juni 2017 trad Harm toe tot het bestuur van de afdeling deltavliegen van de KNVvL. Eigenlijk was Harm niet een bestuurs-man. Toch leverde hij een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van onze sport.

We hebben Harm leren kennen als een gewaardeerd bestuurslid. En een man met een visie. Harm wachtte zijn moment af om met argumenten op tafel te komen en zijn standpunten kracht bij te zetten. Besturen moest, maar zelf zat hij veel liever op het veld of achter de stuurknuppel. Wat had hij graag binnen het bestuur en tijdens de wedstrijden zijn taak afgemaakt. Het mocht helaas niet meer zo zijn.

Indrukwekkend afscheid
Dinsdag 19 februari hebben we op een bijzondere manier afscheid genomen van Harm. Meer dan 200 familieleden, vrienden en belangstellenden begeleidden Harm op zijn laatste reis. Indrukwekkend was de erehaag gevormd door deltapiloten die veel aan hem te danken hebben. Allen langs de delta’s met een piloot bij zijn toestel en één onbemande delta met roos: de “missing -man”. Een waardig afscheid met een mooi eerbetoon aan Harm. Dank Harm voor wat je voor ons mocht en kon betekenen.

Namens deltavliegend Nederland wensen wij Annet en alle nabestaanden veel sterkte toe in de komende tijd.

Condoleren
Op https://www.memori.nl/gedenkplaats/harm-darwinkel/ is nog de mogelijkheid om condoleances achter te laten. Een berichtje met persoonlijke ervaring wordt enorm op prijs gesteld.

Film
Via Wim de Gier ontvingen wij een prachtige video met Harm in de hoofdrol. Harm had Wim gevraagd een film van zijn cursus te maken en deze te publiceren. Het is een mooie video geworden: