Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Parachutespringen

Op dit gedeelte kun je algemene informatie vinden over parachutespringen in Nederland.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van de afdeling Parachutespringen, parachute.nl.

 

Nieuws

Wereldrecord grootste formatie sequential
Parachutespringen

217 1e formatie Eind oktober werden in Eloy (VS) twee nieuwe wereldrecords gevestigd van de grootste formatie sequential. Hierbij wordt met een zo groot mogelijke formatie meer dan één formatie gemaakt. Hoe groter of meer formaties, hoe beter.

Er werden 3 formaties gebouwd met 217 springers en 2 formaties met 219 springers, zeer knap. Ook waren er diverse Nederlanders bij betrokken, zie de foto van de deelnemers voor het vliegtuig, v.l.n.r: Herman Landsman, Conny van Setten, Arjen Nieuwenhuis, José Brouwers, Henny Wiggers (gehurkt, cameraspringer), Mark Bos, Marloes Swarthoff (gehurkt) en Tom Winkler. 

lees verder

Aanpassing springgebieden Hoogeveen
Parachutespringen

Met ingang van 21 september jongstleden zijn twee springlocaties van Skydive Hoogeveen qua hoogte naar boven toe bijgesteld.

Oorzaak was een voorval op basis van communicatie en verschil in hoogte tussen de locaties van Echten en Spier en die van het vliegveld Hoogeveen. De laatste heeft een hoogte van FL150, de eerste twee stonden op FL130. Om onduidelijkheid te voorkomen, en omdat de locatie dichtbij elkaar liggen, heeft LVNL besloten alle springgebieden op FL150 te plaatsen. Skydive Hoogeveen en de KNVvL afdeling parachutespringen zijn verheugd met deze positieve aanpak van de kwestie.

Verder wordt verwezen naar de mededeling zoals opgesteld door LVNL.

lees verder

9de plaats EK Formatiespringen
Parachutespringen

Het Nederlandse team 'Out of the Blue' heeft bij het Europees kampioenschap Formatiespringen bij het onderdeel FS4 de 9de plek behaald. Dit valt binnen de top10 doelstelling van NOC*NSF die de KNVvL ook onderschrijft.

De wedstrijd had helaas te leiden van veel slecht weer. Slechts 5 van de 10 ronden konden versprongen worden. Het team bestaat uit Mechie Voermans (captain) Leon van Leeuwen, Mandy Feijen, Danny Dörfel, Bart Daenen (video) en Rogier Carper (reserve).

Daarbij nam Mike Pennock deel aan de internationale scheidsrechterscursus voor formatiespringen. Mike slaagde hiervoor en mag nu ook internationale wedstrijden jureren. De KNVvL feliciteert het team en Mike met deze resultaten.

lees verder

City Skydivecentrum geopend in Leidsche Rijn
Parachutespringen

Bericht van De Utrechtse Internet Courant.

“De mensheid heeft altijd willen vliegen als een vogel. Dat kan nu hier in Utrecht”, aldus Kees Geldof, wethouder Leidsche Rijn. Het City Skydive is vanaf vrijdag 14 april geopend bij de A2 in Leidsche Rijn.

Het centrum werd geopend met onder meer een demonstratie van Inka Tiitto, wereldkampioene indoor freestyle skydiving. De Finse vertelt: “Ik ben professioneel danser en heb een achtergrond in yoga. Met het indoor freestyle skydiven combineer ik al mijn passies.” En inderdaad de demonstratie lijkt meer op een dans dan op een vrije val. Gemakkelijk zweeft ze in verschillende poses door de tunnel heen.

lees verder

Kickstart Camp Parachutespringen
Parachutespringen

Het Kickstart Camp is hét skillscamp voor het halen van de praktijkeisen voor je A en B brevet Parachutespringen. Je maakt snel progressie door met andere mensen te springen. Na afloop ga je met een nieuw brevet, geleerde skills en toffe springmaatjes goed voorbereid de zomer in.

Er zullen genoeg coaches zijn voor het maken van je one-on-one sprongen en er zal coaching beschikbaar zijn voor FS en FF. Let op dat wanneer je FF coaching wilt volgen je eigen free fly proof materiaal gebruikt. Ook als je het A of B brevet al hebt en toch graag coaching wilt krijgen ben je van harte welkom.

lees verder

Bring your friend actie
Parachutespringen

Vol trots vieren wij dit jaar 10 jaar indoor skydiven in de Benelux! Met de komst van onze windtunnel is de sport enorm gegroeid en daar zijn wij trots op! In een reis door tijd blikken we dit jaar terug op fantastische momenten! Van leerzame trainingssessies, tot gave events en wedstrijden in onze tunnel. Wij willen alle skydivers bedanken voor de support!
 
Als dank voor de support van skydivers hebben we een unieke actie! Neem je vrienden, familie of fans mee en laat ze ervaren waarom indoor skydiven jouw passie is. Op vertoon van je skydive brevet vliegen jij en 3 vrienden voor een super voordelig tarief! Natuurlijk vlieg jezelf op je huidige skydive tarief.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info