Een gat in de lucht springen van puur plezier. Een geopende parachute in de blauwe lucht boven je. De wind, het geruis en dat heerlijke vrije gevoel. Alles op de grond ziet er rustiger uit. Mooier, kleiner, je ziet alles weer eens in de juiste verhoudingen. Natuurlijk komt de aarde dichterbij, maar ook na de landing blijft dat soepele vermogen tot relativeren. Parachutespringen is meer dan ‘alleen maar’ springen uit een vliegtuig. Er is goede zelfkennis voor nodig om te weten of je de stap echt wel wilt wagen. Juist daarin ligt de essentie van bijna alle ‘high action’ sporten.

Het is een boeiende sport. Je springt iedere keer weer een avontuur tegemoet. Want laten we eerlijk zijn, het is toch sensationeel om op 3,5 kilometer hoogte uit een vliegtuig te stappen! Er is wel een beetje lef voor nodig. Net als bij elke sport stelt parachutespringen eisen: een gezond lichaam, een gezonde geest, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing. Die eerste sprong vergeet je ook nooit meer. Maar het verhaal gaat verder, oefenen voor de juiste valhouding, het goed leren besturen van je parachute, figuren in de vrije val maken of zo exact mogelijk landen.

Natuurlijk wordt bij de beoefening van onze geweldige sport de veiligheid voorop geplaatst. Parachutespringen heeft zich duidelijk geprofessionaliseerd. Ook de belangstelling van de media voor parachutespringen is groot. Parachutespringen presenteert zich nadrukkelijk als sport in plaats van waaghalzerij. Hieronder worden de mogelijkheden van opleidingen toegelicht.

Tandemspringen
Conventionele opleiding (static-line)
Versnelde vrijeval opleiding (AFF)
Vervolgopleidingen (A, B, C, D-brevet)
Sportdisciplines