Wedstrijdkalender

De KNVvL en de paracentra/windtunnels organiseren wedstrijden parachutespringen en indoor skydiving. Denk hierbij aan de NK's en aan clubwedstrijden. Ook internationaal zijn er wedstrijden zoals EK's, WK's en Worldcups. Het overzicht is via deze link te vinden.

Nationale selectie

De meeste springers zijn recreatieve sporters (breedtesport) Daarnaast zijn er uiteraard ook die deelnemen aan de NK's en internationaal uitgezonden worden. De Sportcommissie van de afdeling hanteert hiertoe het selectiebeleid. Hiertoe is een regeling deelname internationale wedstrijden opgesteld waarbij normen, vergoedingen, kleding en dopingreglementen zijn vastgelegd.

Records

Bij sporten horen records. Er zijn nationale en internationale records. Voor de internationale (wereld en Europese) records kun je terecht op de website van de FAI, de overkoepelende bond voor luchtsporten. De nationale records staan in dit schema.

Wil je een record aanmelden dan dien je een aanvraagformulier in te vullen en dit naar de afdeling t.a.v. de portcommissie op te sturen. Records dienen door scheidsrechters beoordeeld te worden.