Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL? Deze keer is het woord aan Jacqueline Zwarteveen. Zij werkt sinds 1 juni 2019 als secretaris van de afdeling ballonvaren bij de KNVvL. Wij vroegen haar over haar functie bij de KNVvL.

Hiervoor heb je jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Wat zijn voor jou de opvallendste verschillen met een vereniging?

In de commerciële wereld waarin ik eigenlijk altijd heb gewerkt bestaat het leven uit deadlines en geld. 24/7 beschikbaar zijn, maar daar verdiende je dan ook naar. Een sociaal leven opbouwen is een ander verhaal. Ik heb in die tijd wel heel veel gezien van de wereld!

Dat wereldje heb ik altijd top gevonden maar de dagen/weken/maanden vlogen je voorbij! Ook was het van belang er altijd representatief eruit te zien, “mantelpakjeswerk” bij wijze van spreke. Groot verschil met het werken bij KNVvL is dat het niet uitmaakt hoe je er bij loopt, uiteraard wel verzorgd maar ik mag in spijkerbroek komen, hoe heerlijk is dat! Daarbij heb ik wel deadlines maar die zijn lang niet zo dwingend als in de commerciële wereld.

Welke ontwikkeling van de KNVvL heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Vanwege het coronavirus is de ontwikkeling van online cursussen geven afgemaakt en het werkt goed. Dat is echt top en kan ook in de toekomst gebruikt worden.

Wat doe je bij de KNVvL? Hoe ziet een werkweek eruit?

Mijn hoofdtaak is alles regelen voor de afdeling Ballonvaren. Van het indelen van trainingen, presentaties maken, het bijhouden van de administratie en alles wat daar tussen valt. Daarnaast ben ik ambtelijk secretaris wat inhoudt dat ik notuleer bij de bestuursvergaderingen van afdeling ballonvaren. Tevens ondersteun ik in het algemeen de afdelingen daar waar ik kan. Bijvoorbeeld het project STEBZ (examen organisatie) en Part 66 (onderhoud kleine luchtvaart/light) ondersteuning van de documenten (process) met de nieuwe regelgeving.

Wat vind je interessant aan je werk?

De afwisseling en de vrijheid die ik krijg om alles te organiseren in mijn werk. Rembert (directeur KNVvL) laat me/ons vrij in doen en laten omdat hij zijn medewerkers vertrouwd en dat is heerlijk werken.

Waarom werk je bij de KNVvL?

Ik ben begonnen als vrijwilliger en uiteindelijk is dit uitgegroeid tot mijn fulltime dienstverband. Mijn collega’s zijn een belangrijke factor, iedereen heeft hier een relaxte houding. Ook vind ik het werk wat ik doe en de afwisseling erin leuk.

Waar verbaas jij je weleens over?

Ehhh niets...

Wat maakt je werkdag goed?

Als ik weer iets heb kunnen afsluiten en onze leden weer tevreden zijn, of als een training goed is verlopen.

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Australië, daar wil ik echt nog een keer heen!

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Mijn laptop.