Wie zijn de mensen van het verenigingsbureau van de KNVvL? Wie zijn zij, wat doen ze en waarom kiezen zij voor de KNVvL. Deze keer is het woord aan Helen de Mik. Zij werkt al ruim tien jaar op de financiële afdeling bij de KNVvL. We vroegen Helen naar haar functie.

Hoe ervaar jij het werken op de financiële afdeling en hoe houdt je het werk na tien jaar uitdagend voor jezelf?

Het is nooit saai! Er is altijd wat. De KNVvL is een dynamische, innovatieve en groeiende organisatie die altijd op zoek is naar wat het beste is voor haar leden. Dit verveelt nooit.

Welke ontwikkeling van de KNVvL heeft de meeste indruk op je gemaakt?

In 2018 zijn we overgestapt naar Scansys, op weg naar een papierloos kantoor. Facturen worden door middel van dit programma digitaal verwerkt. Wij zijn van vier kasten met mappen naar een plank gegaan met maar één map. Dit vind ik erg doeltreffend en efficiënt.

Wat doe je bij de KNVvL? Hoe ziet een werkweek eruit?

Bij de KNVvL en STEBZ [Stichting Theorie Examens Ballonvaren en Zweefvliegen] doe ik de volledige, dagelijkse financiële administratie, behalve de debiteuren. Ook zorg ik ervoor dat de banken geboekt worden. Verder regel ik de crediteurenadministratie, rekening couranten, voorraad, btw-aangifte en memoriaalboekingen.
Tevens stel ik alle rekeningen betaalbaar voor alle administraties bij de KNVvL en STEBZ.

Wat vind je interessant aan je werk?

Ik hou van cijfers en ik hou van sporten. Bij het werk dat ik doe, kan ik cijfers en sport combineren en bovendien heb ik de gezelligste collega’s!

Waarom werk je bij de KNVvL?

Ik ben oorspronkelijk begonnen bij de klimbond, de NKBV. De NKBV werkt nauw samen met de KNVvL. Toen er bij de KNVvL een vacature vrijkwam voor mijn huidige functie, heb ik daar gelijk op gereageerd, en met succes. Voor mijn avontuur bij de KNVvL heb ik bij verschillende commerciële bedrijven en accountantskantoren gewerkt maar ik vind het ook fijn om voor een vereniging te werken. Tevreden leden geven veel voldoeningen.

Waar verbaas jij je weleens over?

Er zijn zoveel diverse luchtsporten waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden voordat ik hier kwam werken. Wat een plezier beleven wij allemaal in de lucht op verschillende manieren. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers, die zich inzetten voor hun hobby's. Ik probeer zoveel mogelijk over de verschillende luchtsporten te weten te komen en ik probeer er ook zoveel mogelijk fysiek achter te komen wat een sport inhoudt. Ik heb er al een paar mogen uitproberen en mijn tandem parachutesprong was tot nu het meest spannende avontuur ooit. Ik heb er nog een paar hoog op mijn bucketlist staan en wie weet ontdek ik nog iets wat dit overtreft. Ik sta altijd open voor suggesties ;)

Wat maakt je werkdag goed?

Als een vrijwilliger, penningmeester, collega of iemand anders tegen me zegt: “Dat was snel, ik had een antwoord of mijn geld nog niet zo snel verwacht!” dan word ik blij. Waardering tonen voor wat iemand doet, brengt altijd een glimlach op mijn gezicht :)

Als je kan vliegen, waar zou je dan heen vliegen?

Ik zou non-stop vliegen naar een tropisch land. Het eerste wat ik zou doen is onder een palmboom zitten met een kokosnoot in mijn ene hand en een sappige mango in de andere.

Wat is het belangrijkste van alle spullen op je bureau?

Dat is een lastige vraag, ik kan eigenlijk niet kiezen. Ik werk tegenwoordig ook meer thuis dan op kantoor, dus dat is nogal een verschil. Maar op beide locaties zou ik toch echt niet kunnen werken zonder een computer of laptop.