In opdracht van het bestuur van de afdeling Zweefvliegen, op verzoek van haar Commissie Veiligheid, is een nieuw platform ontworpen om op een makkelijke manier voorvallen te melden: https://melden.vliegveiligheid.nl. De eerste versie is vandaag live gegaan!

Op het moment is het platform alleen voor zweefvliegvoorvallen, maar voor verdere ontwikkeling is de commissie op zoek naar een samenwerking met andere afdelingen. Heb je hier ideeën over? Neem dan contact op via [email protected].

Ontstaan

Het platform is ontstaan na gesprekken met clubs, veiligheidsmanagers, het ABL en de OVV waaruit blijkt dat het aantal meldingen uit de GA achter blijft ten opzichte van de commerciële luchtvaart. Een van de redenen is dat het melden te ingewikkeld en bij veel partijen ligt.

Dit platform zorgt ervoor dat je jouw melding kan doen op één locatie en de melding wordt doorgezet naar de juiste instanties.

Het doel van een voorval melden is om ervoor te zorgen dat we collectief lering kunnen trekken. Zo zorgen dat we de kans verkleinen dat een voorval zich nogmaals voordoet.