Met ingang van 6 november 2023 heeft het Hoofdbestuur van de KNVvL een nieuwe voorzitter, Denise Eikelenboom. Denise volgt Maarten Haverkamp op die vanaf 18 november 2020 de voorzitter was.Met Denise krijgt de KNVvL voor het eerst in haar 116-jarige geschiedenis een vrouw aan het roer. In de bezetting van het Hoofdbestuur zelf is de verdeling man vrouw sinds enige tijd 50:50.

Denise heeft ruime ervaring in de luchtvaart. Zo was zij ooit de eerste vrouwelijke helikopterpiloot bij de Koninklijke Marine, en was ze daarna, onder andere, managing director van Helicopter Services Europe, directeur van ANWB Medical Air Assistance en is zij op dit moment afdelingsmanager Flight Operations bij het NLR. Sinds maart 2021 is Denise lid van het Hoofdbestuur van de KNVvL.

Denise Eikelenboom
Denise Eikelenboom

Denise Eikelenboom: “Ik ben vereerd met mijn benoeming door de Ledendraad van de KNVvL. Dat ik de eerste vrouwelijke voorzitter ben is een leuke bijkomstigheid, maar vind ik zelf minder belangrijk. De door mijn voorganger Maarten Haverkamp ingezette stap om de KNVvL naar een hoger niveau te brengen zet ik vanzelfsprekend voort. Als bestuur zijn we Maarten dankbaar voor wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan voor de KNVvL, waardoor er een stevige vereniging staat met ruim 14.000 leden, Er speelt een aantal belangrijke dossiers voor ons waarvan de herindeling van het luchtruim een uiterst belangrijke is. Zowel op de grond als in de lucht worden de luchtsporten bedreigd en ik wil me hard maken voor behoud van ruimte voor alle mensen nu en in de toekomst die genieten van vliegen.Daarnaast vind ik het van belang dat onze sport diverser en inclusiever wordt, onder andere door meer jeugd aan te trekken. In deze dossiers willen wij, samen met onze partners, zeker onze stem laten horen en onze bijdrage leveren. Met het voltallige Hoofdbestuur en alle medewerkers van het bureau alsmede de vele vrijwilligers moet dat lukken.”

We wensen Denise ontzettend veel plezier en succes in haar nieuwe rol!