De KNVvL maakt via FOYS informatie uitwisseling met afdelingen, clubs, leden en vrijwilligers een stuk eenvoudiger.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) ontwikkelt samen met
Focus On Your Sport (FOYS) een toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke applicatie voor leden, clubs, vrijwilligers en het bondsbureau. Deze zal ter ondersteuning en uitbreiding van de dienstverlening dienen. Hierdoor zal er een betere verbinding tussen KNVvL, afdelingen, clubs, leden en vrijwilligers ontstaan. We zijn hard aan het werk om ervoor te zorgen dat het platform begin 2024 live kan gaan.

Maar wie is FOYS dan? In de laatste jaren heeft FOYS zich ontwikkeld tot een toonaangevende partner in de sport. FOYS ondersteunt meerdere sportbonden zoals de Atletiekunie, Koninklijke Nederlandse Roeibond, Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, Judobond en de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging.
Jochem Verberne, CEO van FOYS, kijkt uit naar de samenwerking. “Wij helpen bonden graag met innovatieve IT-oplossingen om de betrokkenheid met hun achterban te vergroten. Met onze aanpak kunnen wij het organiseren en administreren van de luchtsport leuker maken voor vrijwilligers en medewerkers en helpen we nieuwe kansen te creëren”, aldus Verberne.

Een van die nieuwe kansen is het ontwikkelen van een KNVvL app waarin je op de hoogte kan blijven van al het KNVvL nieuws. Zowel in de app als in de ‘Mijn KNVvL’ omgeving vinden de leden hun eigen gegevens, de digitale KNVvL pas, behaalde brevetten en licenties terug. Hierdoor hebben we straks alles op één plek en daar zijn we als KNVvL erg enthousiast over!

Van links naar rechts, Frank Schellenberg (KNVvL), Jochem Verberne (Oprichter en Directeur van FOYS), Rembert Groenman (Directeur KNVvL).
Van links naar rechts, Frank Schellenberg (KNVvL), Jochem Verberne (Oprichter en Directeur van FOYS), Rembert Groenman (Directeur KNVvL).

“De leden, clubs, vrijwilligers en het bondsbureau gaan merken dat de ledenadministratie eenvoudiger wordt”, zegt Rembert Groenman, directeur van de KNVvL. “FOYS gaat ervoor zorgen dat uitwisseling en het up to date houden van informatie makkelijker en beheersbaarder zal zijn.”

De komende maanden worden benut om het systeem van FOYS optimaal te integreren binnen de KNVvL. We zullen afdelingen en een aantal clubs betrekken bij deze ontwikkeling. Verder zullen afdelingen, clubs, leden en vrijwilligers natuurlijk regelmatig van actuele informatie worden voorzien.

Het nieuwe KNVvL platform is er niet alleen voor de KNVvL en haar afdelingen. Alle aangesloten clubs kunnen gebruikmaken van FOYS club basisfunctionaliteiten. Daarnaast is er voor clubs de mogelijkheid eenvoudig te upgraden naar een uitgebreide clubversie. Deze zal via de KNVvL voordelig worden aangeboden. Een dergelijke stap kan natuurlijk best ingrijpend zijn. De KNVvL streeft er daarom naar om de overgang op een zodanige manier in te richten dat afdelingen, clubs en leden hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Voor vragen met betrekking tot deze wijziging en de implementatie van FOYS kan je je richten tot Frank Schellenberg (KNVvL) via het e-mailadres: foys@knvvl.nl