Zweefvliegers stappen nooit zonder parachute een kist in. De reden hiervoor is duidelijk: veiligheid. Maar hoeveel zweefvliegers weten hoe ze de parachute moeten gebruiken?

Basiscursus Noodparachute

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus organiseerden de afdelingen Zweefvliegen en Parachutespringen daarom een basiscursus noodchute voor zweefvliegers bij Skydive Teuge. Geïnstrueerd door Edwin Boerkamp gingen vijftien zweefvliegers op vrijdag van start. Op zaterdagochtend maakten zij het theorie-examen waarvoor ze allemaal slaagden.

De sprong wagen

Na een harnastest was het tijd een sprong te wagen. De cursisten stapten bij KNVvL-collega Bryan Meijers in de Cessna 208 om er vervolgens alleen of met een tandem uit te springen. De zweefvliegers konden via deze weg tegen een gereduceerd tarief kennis maken met de parasport, en hebben nu tevens een brevet op zak. Een leuke en geslaagde samenwerking tussen twee van onze afdelingen dus!

Meer weten?

Wil je meer weten over de cursus of wil je zelf een keer deelnemen? Lees dan het verslag van de cursus van Michiel Burgering en meld je ook aan.