Helaas kon de Deltadag van 22 augustug niet doorgaan vanwege harde wind. Ook de daarna geplande 19 september hebben we moeten verplaatsen naar zondag 20 september.

Zondag 20 september organiseren we - de afdeling Deltavliegen van de KNVvL - dus een actieve dag voor alle deltapiloten in Nederland. Er wordt gelierd, gesleept, er zijn duo-piloten, er is eten en drinken en vooral is er heel veel vlieggezelligheid. Een leuke dag voor alle niveaus: samen vliegen, praten, eten. Kennismaken met je toekomstige vliegmaten, met de clubs, met verschillende instructeurs, ervaringen uitwisselen en materiaal bekijken. Iedereen is welkom, van crack tot beginner.

Let op! Datum en plaats gewijzigd i.v.m. het weer.

Deltadag, zondag 20 september
Zweefvliegveld ACS, Langsweg 28, 8152 EA, Salland

Veiligheid en saamhorigheid staan voorop: samen vliegen en samen vliegpret delen. Deelname is gratis, net als het lieren op de dag zelf. Voor de sleeps heb je een sleepaantekening nodig en een klein beetje zakgeld, voor het duovliegen wordt ter plekke gekeken wie er met wie de lucht in kan, tegen een eigen bijdrage van €75,-. Er komt een landingsclinic en behalve een clublier komt Rinus ook overgevlogen met zijn Dragonfly voor het slepen. Voor elk wat wils dus!

Meld je zo spoedig mogelijk aan via ons aanmeldingsformulier.

  • Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.
    NB: op het aanmeldingsformulier staat nog de oude datum en plaats. Negeer dat. Lees hierboven waar je moet zijn en wanneer.

Lieren, slepen en vrijwilligers
We organiseren een dag waarop zowel gelierd als gesleept wordt. Om dit veilig te laten verlopen, wordt een veldprotocol opgesteld. Dit sturen we vooraf toe aan de deelnemers. Neem dit na ontvangst goed door!

Programma

9:30 start de vliegdag met een briefing. Zorg dat je hierbij bent.
17:00: start barbecue.

Coronaveilig

Natuurlijk zijn we het coronavirus niet vergeten. Afstand houden we zo veel mogelijk en dat kan best heel goed met vliegen. Er is een protocol dat iedereen vooraf door moet nemen. En ben je niet lekker of zijn er mensen in je omgeving ziek dan blijf je thuis. Helaas is het is niet de bedoeling veel toeschouwers mee te nemen. De groep mag niet te groot worden. Het is dus echt alleen voor deltapiloten (in spé).

Het weer en uitwijkdata

Alles staat of valt met het weer. Is het mooi weer maar toch geen goed vliegweer, dan kan het zijn dat we minder vliegen dan we zouden willen. Dat kan dus ook het geval zijn op zondag 20 september. Iedereen die zich aanmeldt krijgt uiterlijk zaterdagavond 19 september bericht, mocht de dag toch op het laatste moment worden afgelast.

Barbecue

De Deltadag sluiten we af met een barbecue. Deze wordt aangeboden door de KNVvL, afdeling deltavliegen. Enkele aandachtspunten:

Voor de barbecue zijn we te gast op het terrein en het clubhuis van de zweefvliegclub.

- Voor eten en drinken tijdens de barbecue wordt gezorgd. Neem je wel je eigen lunch en drinken voor overdag mee?
- Neem ook je eigen stoel, bord en bestek mee! Zo houden we het afval beperkt.
- Als je je hebt aangemeld, verwachten we ook dat je komt!
- Als je niet kan komen, meld je dan vóór zaterdagavond 19 september 20:00 af. Zonder afmelding zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Namens de organisatie een fijne dag gewenst.