Het WK ballonvaren zit er weer op. Van 16 t/m 23 september werd er in het Sloveense Murska Sobota getreden om de felbegeerde wereldtitel. Daarbij vormde het voorstadje Rakican en het nabij gelegen vliegveld het centrale punt.

Uit Nederland stonden er dit jaar maar liefst 5 teams op de lijst van de in totaal 103 deelnemers. Naast de piloten Roy Gommer, Bert Stuiver, Jan oudenampsen, Jan Fokken en Henk Broeders bestond dit gezelschap ook uit hun nimmer aflatende crews. Ondanks de inzet van onze top teams werd de wereldtitel dit keer behaald door Stefan Zeberli uit Zwitserland.

Bert Stuiver schreef voor ons een verslag van zijn ervaringen op het WK:

"Voor Nederland deed zich het unieke feit voor dat er maar liefst 5 teams op de lijst van in totaal 103 deelnemers stonden. Veel teams waren al vroeg aangekomen om ook de nodige oefenvaarten te kunnen maken, maar helaas werden deze dagen gekenmerkt door veel regen. Maar vanaf de dag dat er daadwerkelijk wedstrijdvaarten stonden gepland, barstte het kampioenschap volledig los. Met 10 vaarten in 5 dagen (’s morgens en ’s avonds) en met (in totaal) 32 opdrachten moest Dominic Bareford (GB) de wisselbeker overdragen aan Stefan Zeberli uit Zwitserland. Yudai Fujita uit Japan en Nicolas Schwartz uit Frankrijk completeerden het podium. Franrijk won het landenklassement.

Ondanks het feit dat we met 5 Nederlandse teams waren vertegenwoordigd, konden we geen stevige vuist maken. Met een 38e plaats was Roy Gommer de hoogst geklasseerde landgenoot. Dit willen we graag in de toekomst beter doen. Daarom roepen we alle nieuwbakken (en ook de ervaren) piloten op, om ook eens mee te doen met een wedstrijd. Je zult merken dat dit vooral heel leuk is, maar dat je daarmee ook je skills als piloot enorm kunt verbeteren. Op allerlei facetten van het ballonvaren wordt nog dieper ingezoomd en de learning curve verbeterd enorm."

Voor de volledige uitslag van het WK ballonvaren, zie de link: www.watchmefly.net

Agenda wedstrijden ballonvaren

Zie voor de agenda voor wedstrijden www.dbcc.nl. Op 22 of 23 oktober 2022 is er al een gelegenheid in het Gelderse Exel.

En als nieuwbakken wedstrijdpiloot ben je bovendien vrijgesteld van inschrijfgeld. Heb je geen ballon tot je beschikking? Maar wil je toch de sfeer proeven of op een nadere manier willen meewerken of meelopen. Neem dan gerust contact op: [email protected].