Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

IACE

Uitwisselingsprogramma IACE: Grijp je kans, zorg dat je erbij bent.

Zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks, in samenwerking met de Nederlandse militaire en civiele luchtvaart, een internationaal uitwisselingsevenement voor luchtvaart jongeren (m/v 18-21 jaar).

Nederlandse jongeren vertrekken 17 juli t/m 1 augustus 2018 en zijn 16 dagen gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL.

De landen zijn: Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongkong, Israël, Zuid-Korea, Zwitserland en USA.

Dus: zorg dat je erbij bent​!​

Wat vragen wij?

Jonge enthousiastelingen, uiteraard redelijke luchtvaartkennis en goede algemene ontwikkeling. De voertaal is Engels.

Wat bieden wij?

Een uniek verblijf in het land van bestemming. Je trekt op met collega’s van uiteen lopende nationaliteiten en je bent soms te gast bij families aldaar. Het verblijf is geheel geregeld: vliegreis, maaltijden en overnachtingen. Ook krijg je van ons een outfit: blazer, rok/pantalon, stropdas/shawl, badge, naamplaatje, ID card, overhemd, polo en rood-wit-blauwvlaggetje voor op de mouw van het overhemd.

De eigen bijdrage vind je op het inschrijfformulier.

Informeer bij voorgangers naar het programma of kijk op www.iacea.com naar programma’s. 

 

HOE EERDER, HOE BETER DE KANSEN

 

 

Time flies when you're having fun
IACE

Time flies when you're having fun, dat werd helemaal duidelijk bij de uitwisseling naar Zwitserland! Het begon al bij de aankomst op Frankfurt Airport. Daar werden we hartelijk ontvangen door de  begeleiders uit Zwitserland met een hapje en een drankje en voor je het wist zaten we al in de bus richting de heli.

We vormden al snel een band met de andere studenten, omdat we in gezamenlijke kamers sliepen op het vliegveldje en een kleine gezellige groep hadden. Maar vooral door onze ervaringen en culturen te delen en elkaar te helpen werden we een hechte groep. Ook de jonge begeleiders werden al snel een deel van onze groep.

Wiesje zei dat Zwitserland het leukste programma was; ze heeft absoluut niet gelogen. We hebben ontzettend veel gevlogen, in totaal wel 14 keer! Maar ook de bergwandelingen en het bezoeken van bijvoorbeeld de Pilatus fabriek en Skyguide waren geweldig! We hadden echt een goed gevuld programma.

Alles werd in Zwitserland op tijd aangegeven en goed geregeld. We kregen op de eerste dag een programmaboekje en veranderingen werden snel doorgegeven. Ook met vrije tijd werd goed omgegaan door adviezen te geven waar we heen konden gaan zoals het zwembad of een stadje bezoeken.

De twee weken vlogen echt voorbij en voor je het wist, zaten we alweer in de heli op de terugweg.

Voor mij kon het niet lang genoeg duren, maar ik besefte wel dat we echt op het hoogtepunt stopten. Dat gaf ook een gevoel van tevredenheid achteraf. Ik kijk nu regelmatig met een grote glimlach op deze bijzondere ervaring terug. Dit was een reis om nooit te vergeten!


Jasper Groen


Lees meer over deelnemen aan de IACE 2018.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info