Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Weersinformatie

Weersinformatie kan op verschillende manieren worden verkregen. NOS-Teletekst publiceert op pagina 707 het 'Weerbulletin voor de luchtvaart' dat om de drie uur wordt vernieuwd. Via internet kan de vlieger o.a. terecht op www.knmi.nl. De weerrapporten daar worden ieder half uur ververst en aangevuld met de TAF's, de Terminal Aerodrome Forecast, de negen uurs verwachting voor een bepaald vliegveld.

Links naar actuele weerberichten:

 

KNMI Luchtvaartmeteo

Vliegende leden* van de KNVvL hebben exclusieve toegang tot de best verkrijgbare meteorologische gegevens van Nederland, via KNMI Luchtvaartmeteo. Een mooie uitbreiding van het dienstenpakket van de KNVvL, dat kan bijdragen tot verhoging van de vliegveiligheid!

De actuele neerslagradarbeelden zijn niet ouder dan 15 minuten en worden per 5 minuten ververst, men krijgt de actuele meteosat informatie, gegevens over temperatuur, dauwpunt, windsnelheid en maximale windsnelheid, windrichting en neerslaghoeveelheid, Low Level Forecasts voor Nederland, de GAFOR (General Aviation Forecast) van Duitsland en Denemarken en METARs(Meteo Actual Report, een  codebericht voor de actuele weersgesteldheid op een luchthaven) en TAF’s van heel Europa, een grafische weergave van de actuele temperatuur, weerkaarten Europa FL 100-450 en FL 100-390 met hoogtewinden en temperaturen, de Europese bodemkaart met voorspelling voor de eerstvolgende 36 uur en meer. In de zomertijdperiode is via Glider Forecast een speciale verwachting voor zweefvliegers en via Balloon Forecast een speciale verwachting voor ballonvaarders beschikbaar.
Informatie over inloggen.
 

* Vliegende leden zijn (in dit geval) leden die lid zijn van de afdeling Ballonvaren, Deltavliegen, Gemotoriseerd vliegen, Modelvliegsport, Parachutespringen, Schermvliegen of Zweefvliegen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MagazinesLEES MEER

locaties meer info