Nieuwsbrief datum: 31 mei 2021

In deze nieuwsbrief:

  • COVID 19 versoepelingen!
  • Training/cursus

COVID 19 versoepelingen voor de ballonvaart

Vorige week vrijdag hebben we tijdens de persbijeenkomst van Mark Rutte en Hugo de Jonge kunnen horen dat de besmettingen, ziekenhuisopnamen en IC bezetting allemaal de betere kan opgaan.

Dat is aanleiding om de voor 9 juni voorziene versoepelingen naar voren te trekken. De versoepelingen gaan nu op 5 juni as in. Voor de luchtvaart zal er in de loop van deze week een nieuwe NOTAM uitkomen (wij verwachten vrijdag of zaterdag omdat de huidige NOTAM gewoon doorloopt tot 5 juni).

Wij hebben contact opgenomen met het ministerie om te horen welke gevolgen de versoepelingen voor de ballonvaart zal hebben. Daar werd ons het volgende medegedeeld:

Er wordt onderscheid gemaakt tussen commerciële activiteiten en niet commerciële activiteiten. Vanaf 5 juni mogen de NIET commerciële ballonvaarten weer met 4 personen worden uitgevoerd.

Alle A naar A vluchten (dat zijn alle vluchten met een AOC voor vliegtuigen en ballonvaarten met een Declaratie) zonder beperkingen in passagiersaantallen weer toegestaan zijn per 5 juni. Dus vanaf 5 juni mogen we dus gelukkig weer aan de slag!

Let echter wel op dat je strikt werkt volgens het laatste KNVvL PROTOCOL!
Het Corona Team heeft daar een update van gemaakt en deze geldt voor alle ballonvaarders. Het nieuwe KNVvL Protocol ballonvaren kan je vinden op MIJN KNVVL onder Documenten of via deze link: Nieuwsbrief Nieuw Protocol Ballonvaren

Laten we s.v.p. voorzichtig blijven!! Het virus is nog niet weg.


Training / Cursus:

Je kunt je nog inschrijven voor de volgende trainingen/cursussen:

  • 10 juni 2021: Pilot Safety Training: Inschrijving Pilot Safety Training
  • 04 oktober 2021: Pilot Safety Training in de planning, inschrijving nog gesloten
  • 05 oktober 2021: Pilot Refresher Training in de planning, inschrijving nog gesloten


Bestand Type Grootte
Protocol Ballonvaren 1 juni 2021 pdf 589,169 KB