Veertig jaar geleden lanceerde de KNVvL | Afdeling Ballonvaren haar verenigingsblad ‘Ballonstof’. Het 40-jarige jubileum laat de afdeling Ballonvaren niet ongemerkt voorbij gaan. Eerder dit jaar werd het complete Ballonstof-archief al gedigitaliseerd. Alle edities sinds 1982 zijn nu online beschikbaar via www.knvvl.nl/ballonstof.

Praktisch handboek
Daarnaast ontvingen alle leden van de KNVvL Afdeling Ballonvaren een exemplaar van het dikke en rijk-geïllustreerde jubileumboek ‘Leidraad voor Ballonvaarders’; een prachtig en praktisch handboek dat is samengesteld uit de beste artikelen die de afgelopen veertig jaar in Ballonstof zijn verschenen. Artikelen van meer dan dertig auteurs zijn in het boek opgenomen.

Uitvoering en onderwerpen
Het lijvige hardcover boek telt 336 pagina’s, is 3 cm dik en 1,5 km zwaar, en staat boordenvol nuttige informatie en 285 fullcolour afbeeldingen. Onderwerpen die worden behandeld hebben betrekking op veiligheid, meteorologie, techniek, navigatie, gezondheid, wet- en regelgeving, onderhoud, omgevingsfactoren, voorvallen en incidenten, het luchtruim en varen in de bergen, met handige
checklists in de appendix.

Mogelijk gemaakt door…
Het project is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de KNVvL | Afdeling Ballonvaren, de KBBF, Rien Jurg Promotions / Cameron Balloon Promotions, Flytec Balloon, Noordelijk Ballonvaartcentrum Ultramagic Nederland, Quick Release, Schroeder fire balloons, BallonAIRpoort, Benegas, VFS Heinz Grümmer, Wilco Air, De Keyzer Verzekeringen en Skyview Balloons Ultramagic België.