Om de opleiding van piloten en Flight Instructors (FI's) in goede banen te kunnen leiden heeft de KNVvL een Declared Training Organisatie Ballon (DTO) opgezet.

Alle cursussen die benodigd zijn om huidige brevetten geldig te houden, worden vanuit deze organisatie vorm gegeven.

Het doel van de Declared Training Organisatie Ballon (DTO Ballon) is het professionaliseren van de ballonvaart door het organiseren van opleiding, training, cursussen, Refreshers, seminars en dergelijke. Richtlijnen die hierbij gevolgd worden voor theorie- en praktijkopleiding zijn te vinden op deze website.

De zogenaamde Representative en Head of Training van de DTO Ballon is René Zwarteveen (tevens voorzitter van afdeling Ballonvaren). Wil je contact opnemen met de DTO Ballon dan kan dat via [email protected] of via telefoonnummer 0348 437060.

Flight Instructors
die zich willen aanmelden voor de DTO Ballon, kunnen dit doen een email te sturen naar [email protected]. Zij ontvangen een bevestiging en zullen later gevraagd worden documenten aan te leveren om officieel aangesloten te worden bij de DTO Ballon.

Leerling-piloten:
Kijk voor meer informatie over de theorie en/of praktijk onder opleidingen | rubriek Theorieopleiding en/of Praktijkopleiding.