Ballonstof Magazine is een uitgave van de KNVvL afdeling Ballonvaren in samenwerking met de Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie. Ballonstof is daarmee hét ballonmagazine van Nederland en België en richt zich op ballonpiloten, piloten in opleiding, crewleden, medewerkers van ballonvaartbedrijven en andere belangstellenden in de wereld van de ballonvaart.

Het kwartaalmagazine bestaat al sinds 1982 en bevat 36-40 full colour pagina’s met nieuws en wetenswaardigheden uit de sector, praktische (achtergrond-)informatie voor ballonvaarders, prachtige ballonfoto's en fascinerende verhalen over ballonvaarten in verre oorden, ballonvaartwedstrijden en ballonevenementen.

In 2022 is het volledige archief van Ballonstof gedigitaliseerd ter ere van het 40-jarig jubileum. Je kunt het hele archief inzien op ISSUU.com/knvvl.

Deadlines en verschijningsdata

Voorjaar: deadline 28 februari | verschijning 31 maart
Zomer: deadline 31 mei | verschijning 30 juni
Najaar: deadline 31 augustus | verschijning 30 september
Winter: deadline 15 november | verschijning 24 december

Losse nummers en abonnementen

Ballonstof wordt gratis verzonden naar leden van de KNVvL afdeling Ballonvaren, de DBCC en de KBBF. Prijs losse nummers € 7,95. Abonnement voor niet-leden € 30,- per jaar. Een abonnement kan worden aangevraagd via ledenservice@KNVvL.nl.

Adverteren

Advertenties kunnen worden gereserveerd via ballonstof@KNVvL.nl.

De advertentietarieven 2024-2025 voor Ballonstof zijn:
1/1 pagina: € 290,-
1/1 pagina binnenzijde cover: € 320,-
1/1 pagina achtercover of pag. 5: € 347,-
1/2 pagina: € 156,-
1/4 pagina: € 90,-
1/8 pagina: € 50,-

Korting tot 10% bij herhaald adverteren. Bovenstaande tarieven zijn exclusief BTW.

Redactie

De redactie van Ballonstof Magazine wordt gevormd door Han Nabben (hoofdredacteur), Annette Witte (bureau- en eindredactie), Rutger Coucke (art director), Luc van Geyte (redacteur België) en Gerjan Crebolder (redacteur Nederland).

De redactie is te bereiken via ballonstof@KNVvL.nl (Nederland) en via redactie@balloonfederaton.be (België).

Een bijdrage leveren

Wil je zelf een bijdrage leveren aan Ballonstof? Heb je een unieke ballonvaart gemaakt, een interessant ballonweetje om te delen, een idee voor een balloninnovatie, een ballonevenement georganiseerd, een prachtige ballonfoto geschoten, een tip voor andere ballonvaarders of anderszins een bijdrage voor Ballonstof Magazine? Laat het weten, je bijdrage is welkom!

Archief

Eerdere edities van Ballonstof Magazine kunnen hier digitaal worden ingezien.