De 22-jarige Nederlandse paramotorvlieger Harold van Veldhuizen heeft deelgenomen aan de World Paramotors Slalom Challenge (WPSC) in Egypte (27 oktober - 3 november).

Bij dit evenement was de wereldtop van paramotor slalomvliegen aanwezig. 37 paramotorvliegers streden om de felbegeerde titel. Na de kwalificatie wedstrijden werden twee groepen geformeerd, de top en de subtop. Harold kwalificeerde zich in de topgroep.

Uit deze topgroep kwalificeerden zich uiteindelijk 16 vliegers. Helaas zat Harold daar niet bij, maar hij had nog zeker een kans de finalewedstrijden te halen. Uit de tweede groep zouden de vier beste aansluiten bij de top 16. En vervolgens nog twee vliegers, waardoor de top uiteindelijk uit 22 vliegers zou bestaan.

Helaas kreeg Harold schade aan zijn kit, een kapotte propeller en een flink verbogen kooi. Harold spoedde zich naar het hotel om een nieuwe propeller op te halen. Een aantal deelnemers ontfermden zich over de rest van zijn kit en zorgden dat deze weer helemaal vliegklaar was.

Harold vond dit toch wel één van de mooiste ervaringen van deze WPSC. De vriendschappen gaan zo ver, dat tegenstanders in de wedstrijd elkaar op de grond helpen deel te kunnen nemen. In welke sport zie je dat nou?

Harold beschreef het zo: "Als je, waar ook ter wereld, een paramotorvlieger tegenkomt, dan is het meteen een vriend." Sport verbroederd en dan geldt dus zeker ook voor de luchtsport paramotorvliegen.

Helaas heeft Harold mede door de pech met zijn materiaal de finale wedstrijden niet gehaald, maar hij heeft enorm veel geleerd en er zal zeker een vervolg komen.

Klik hier om naar een video op Facebook te gaan. Je ziet beelden van de halve finale, waarin de latere kampioen Alexandre Mateos zijn superioriteit toont.