Voor het geldig houden van de FI(S) bevoegdheid moet een instructeur eens in de 3 jaar een FI(S) Refresher gevolgd hebben.

De FI(S) Refresher van de KNVvL DTO Zweefvliegen bestaat uit een zweefvlieg-specifiek onderdeel (RFZ) en één onderdeel met algemene onderwerpen (RFA) van elk 3 uur.

Overzicht van Refreshers

Het complete rooster van de FI(S) Refreshers (inclusief een archief) met links naar bijbehorende programma's vind je hier.

Aanmelden voor een Refresher

Refreshers zijn niet DTO specifiek. Een FI(S) kan dus overal een georganiseerde refresher volgen. Bij de eigen club, een andere club of een door de KNVvL georganiseerde refresher!

Als FI(S) kun je je aanmelden voor één of meer van deze onderdelen via dit formulier.

Is de inschrijving niet geopend, dan is er (nog) niets gepland.
Indien de gewenste datum niet wordt vermeld in het aanmeldingsformulier is óf de groep vol, óf het is een besloten dag van een club. Individuele aansluiting bij een besloten dag is soms mogelijk, neem dan contact op met de organisator.

Let op!
Onder Part SFCL is het volgen van een FI(S) Refresher eens in de 3 jaar verplicht, deze verplichting vervangen door een AoC kan dus niet.

Refresher organiseren

De procedure om een Refresher aan te melden en om opgenomen te worden in het overzicht is als volgt:

  1. De inhoud van de beide onderdelen RFZ en RFA moeten voldoen aan de hierboven genoemde omschrijving. Gebruik hiervoor dit format.
  2. De aanmelding van de refresher bij ILT gaat via het DTO kantoor, ruim 2 weken van tevoren dient het programma ingediend zijn via [email protected].
  3. Na afloop moet de gescande presentielijst opgestuurd worden naar [email protected]
  4. Refresher wordt opgenomen in het rooster.

Een Refresher kan op één dag georganiseerd worden, het is echter ook mogelijk om één onderdeel op een avond te organiseren. Deelnemers kunnen op deze manier onderwerpen naar keuze volgen. Het andere onderdeel kan dan ook elders gevolgd worden. Een ander voordeel van deze opzet is dat het voor de instructeurs wat flexibeler plannen is, en men niet afhankelijk is van één moment.

De voorwaarden en uitgebreide beschrijving vind je hier.