Voor het geldig houden van de FI(S) bevoegdheid moet een instructeur eens in de 3 jaar een FI(S) Refresher gevolgd hebben.

In het document “NL-DTO-021 Bijlage TP FI(S) Herhalingsseminar v20200827” als interne bijlage van het TP FI(S) Herhalingsseminar is beschreven hoe de FI(S) Refresher van de KNVvL DTO Zweefvliegen is georganiseerd.
In het kort:
De FI(S) Refresher van de KNVvL DTO Zweefvliegen bestaat uit één verplicht, zweefvlieg-specifiek onderdeel (RFZ) en één onderdeel met algemene onderwerpen (RFA) van elk 3 uur.
Een Refresher kan op één dag georganiseerd worden, het is echter ook mogelijk om één onderdeel op een avond te organiseren. Deelnemers kunnen op deze manier onderwerpen naar keuze volgen. Het andere onderdeel kan dan ook elders gevolgd worden. Een ander voordeel van deze opzet is dat het voor de instructeurs wat flexibeler plannen is, en men niet afhankelijk is van één moment.

Het is mogelijk om een club refresher/module op te nemen in het KNVvL DTO Zweefvliegen FI(S) Refresher rooster, hoe? dat vind je hier

Het complete rooster van de FI(S) Refreshers , inclusief vorige afleveringen en met links naar bijbehorende programma's ter inspiratie vind je hier

Aanmelden

Als FI(S) kun je je aanmelden voor één of meer van deze onderdelen via dit formulier.

Indien de gewenste datum niet wordt vermeld in het aanmeldingsformulier is óf de groep vol, óf het is een besloten dag van een club. Individuele aansluiting bij een besloten dag is soms mogelijk, neem dan contact op met de organisator.

Let op! Onder Part SFCL is het volgen van een FI(S) Refresher eens in de 3 jaar verplicht, deze verplichting vervangen door een AoC kan dus niet meer.

Conversie GPL(VO)--> LAPL(S)

Kijk hier wat je moet doen om je GPL met VO bevoegdheid te converteren naar een SPL met FI(S) bevoegdheid.