Wat een wedstrijd! Met het team naar de andere kant van de wereld, waar het in december zomer is maar bepaald geen berekenbaar weer.. Je eigen spullen vooruit kunnen sturen in een container en die gelukkig op tijd in Narromine kunnen verwelkomen. Heineken Grond opzetten, thuis raken in het gebied en het luchtruim. De sfeer is goed; vliegers en verzorgers zijn zeer gemotiveerd.

Bloedspannend verloop

En er zijn geweldige prestaties neergezet: dagoverwinningen en podiumplaatsen, spectaculaire snelheden. Maar ook diepe dalen: een verre buitenlanding, een kapot vliegtuig (waarbij dan weer hartverwarmende hulp kwam toesnellen; als er een sportiviteitsprijs werd uitgereikt was die wel verdiend door Team Luxemburg). Helaas was herstel op korte termijn niet mogelijk met als gevolg dat Thies, die er op dat moment heel goed voor stond, moest uitvallen. Met op de laatste dag een dagoverwinning van Roelof in de clubklasse – en klasse hoe hij zelf de wedstrijd samenvat op de Facebook pagina van het team.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Zweefvliegen blijkt een teamsport te zijn

Wat vooral een heel mooi resultaat is: de zilveren medaille voor de teamprestatie van de Nederlandse ploeg. En terecht dat het hele team, mét verzorgers, op de foto gaat. Zoals Roelof in zijn verhaal neerzet: op die foto hadden nog veel meer mensen moeten staan maar ja.. die waren even niet in Narromine. Met deze prestatie – en met de uitstekende uitslagen eerder in dit jaar – wordt wel duidelijk dat zweefvliegen er solistisch uitziet (die ene piloot in zijn/haar vliegtuig) maar in feite een teamsport is met in Nederland een behoorlijk brede top en veel kennis, inzet en ervaring. Jammer dat dan nét die ene uitschieter van een wereldkampioen er deze keer niet bij was, maar wát een wedstrijd! Heel hartelijk gefeliciteerd met dit succes en veel dank voor alle plezier dat jullie - o.a. via de goed bijgehouden facebook pagina - aan ons als volgers hebben geboden!

Op de Nieuwspagina van de KNVvL staat het verhaal uitgelegd voor andere luchtsporters