1 september was de aankondiging dat de KNVvL officieel als RTF (Registered Training Facility) is erkend voor de VFR-RT opleiding. Nu, binnen twee maanden, zijn er ruim 200 belangstellenden voor de cursus en hebben 43 instructeurs zich aangemeld om RT instructeur te worden. Het was bekend dat er belangstelling voor deze opleiding was, maar deze aantallen overtreffen alle verwachtingen!
Afgelopen zondag hebben deze 43 aspirant docenten de introductiecursus RT instructeur gevolgd.

Even geduld..

De RT cursus wordt al geruime tijd gegeven bij de Gelderse, DSA en WBAC, dit vormde de basis voor de uiteindelijke erkenning van de KNVVL als RTF voor de VFR-RT opleiding. Dit zal komende winter verder uitgerold worden bij de verschillende clubs. Niet allemaal tegelijk, daarvoor ontbreekt het nog aan examen capaciteit vanwege het beperkte aantal examinatoren. Het is namelijk belangrijk dat het examen vlot na de cursus volgt. Helaas betekent dit dat sommige clubs en dus kandidaten nog even geduld moeten hebben voordat ze aan de slag kunnen..

Elke club moet het zelf doen!

De bedoeling is dat de de RT opleiding net zoals de opleiding voor SPL en FI(S) een onderdeel is van opleidingen die bij de clubs plaatsvinden. Elke club heeft op den duur zijn eigen RT instructeurs, zoals er ook een TMG instructeur is, of voor Aerobatics. Op deze manier is het laagdrempelig voor de kandidaten en kan men de kosten in de hand houden. De voorwaarde om RT instructeur te worden is dat men professioneel bezig is met RT, zoals o.a verkeersvliegers. Als je dit leest en je wilt je nog aanmelden om voor jouw club RT instructeur te worden, dan kan dat via dit aanmeldingsformulier.

Digitale leeromgeving

Afgelopen periode is er door Jens Bouma heel hard gewerkt om deze cursus in een KNVvL-digitale leeromgeving te zetten. Met de huidige technieken is met name een RT opleiding uitermate geschikt om dit online vorm te geven. De RT docenten zijn al druk aan het oefenen in de Demo versie.

KNVvL-RTF

De hele administratie wordt verzorgd door het verenigingsbureau in Woerden, vanaf het moment van inschrijving t/m het uitreiken van het RT certificaat, en alles wat er tussenin zit, inclusief de examens. De aanmelding is gekoppeld aan de club. Het is nog 'work in progress', maar om alles te stroomlijnen zal er waarschijnlijk een examenrooster worden opgesteld waar clubs zich voor kunnen inschrijven. De clubs zijn er dan zelf verantwoordelijk voor dat hun kandidaten op tijd klaar zijn voor het examen. Communicatie hierover verloopt via het DTO kantoor en de HT's.

Zoals al eerder is aangegeven, het is nog work in progress, via de HT's worden de clubs op de hoogte gehouden.