Maandag 16 oktober werd in de ALV ingestemd met het voorstel om Johan te benoemen als opvolger van Sijmen de Vries. Sijmen was na 3 termijnen van 2 jaar niet meer herkiesbaar. Johan is al sinds mei lid van het Afdelingsbestuur en is bezig met een kennismakingsronde. Hij zoekt nog collega's..

.. want in het Afdelingsbestuur zijn nu verschillende vacatures

Het bestuur heeft op dit moment vier vacatures. Het bestuur is dringend op zoek naar een penningmeester. Daarnaast is er ook nog ruimte voor twee algemeen bestuursleden en een instructeur die op termijn de HOT voor de G-DTO zou willen worden. De portefeuilles met daarin de verschillende commissies worden in overleg binnen het bestuur verdeeld. We zoeken vooral mensen met interesse voor Luchtruim, Instructie en Wedstrijd&Selectie

Wat wil / doet het Afdelingsbestuur Zweefvliegen?

Het Afdelingsbestuur Zweefvliegen behartigt binnen de KNVvL het belang van de zweefvliegers en zweefvliegclubs in Nederland. Meer informatie is hier te vinden. Het bestuur bedenkt samen met de commissies wat er moet gebeuren om de zweefvliegers in de clubs lekker en vooral veilig te laten zweefvliegen, met maximale beschikbaarheid van luchtruim en velden, nu en in de toekomst. Ook het aantrekkelijk en betaalbaar houden van de top-, en breedtesport, het vasthouden van onze leden en het werven van nieuwe doelgroepen, staat op de agenda.

.. een grotendeels nieuw team...

Er is net een nieuwe voorzitter en met de nieuwe bestuursleden kunnen er weer ontwikkelingen in gang worden gezet. Met extra inzet en verse ideeën. Zoals gezegd is Johan bezig met een kennismakingsronde langs de clubs dus een mooie gelegenheid om ideeën te verzamelen en energie los te maken!

Hoeveel tijd kost dat nou? en wat levert het op?

Het bestuur vergadert ongeveer eens in de zes weken in Woerden, maar digitaal aanhaken kan natuurlijk ook. Elk bestuurslid onderhoudt contacten met de commissies uit de eigen portefeuille. Ook dit kost tijd maar dit richt je naar eigen inzichten in.

Het is vrijwilligerswerk; je onkosten worden vergoed. Benoeming is in principe voor een termijn van 2 jaar en maximaal voor 3 termijnen.

Als je graag interessante bestuurservaring zou willen opdoen of deze ervaring al hebt opgedaan (al dan niet binnen de zweefvliegerij) dan is het Afdelingsbestuur wat voor jou!