Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

Olympische lichtshow met 1218 Inteldrones
Drones

Bericht van Computer Idee. Tijdens de Olympische Winterspelen te Pyeongchang worden er hopelijk heel wat wereldrecords verbroken. Maar een van de eersten staat niet op naam van een sporter, maar van Intel en zijn spectaculaire lichtshow.

Intel zette namelijk 1218 drones in, die synchroon met elkaar vlogen om in de lucht allerlei winterse figuren uit te beelden. Waaronder een snowboarder en uiteraard het Olympische logo. Nog niet eerder dansten er zoveel drones samen in één zwerm. Het vorige record stond overigens ook op naam van Intel, toen waren het er nog 500.

lees verder

Tarief theorie-examen ROC-Light verlaagd!
Drones

Het tarief voor een examen ROC-Light is per 1 januari van € 250 naar € 200 verlaagd.

Deelnemers die zich al hebben ingeschreven voor examens in 2018 krijgen het verschil terugbetaald.

Omdat de KNVvL zich inzet voor een veilig luchtruim voor alle gebruikers streven we altijd naar een zo laag mogelijke drempel om deze veiligheid mogelijk te maken. Door het grote aantal examens dat we inmiddels afgenomen hebben is er voldoende dekking voor de investeringskosten en kunnen we de prijs naar beneden bijstellen.

lees verder

FAI International Drones Conference and Expo
Drones

The FAI International Drones Conference and Expo offers a platform for organisations, businesses and individuals to discuss how drones are used today and to create a framework for how they will be used and impact on our lives in the future.

The 2018 edition will take place from 30 August to 2 September as part of the EPFL Drone Days.

The FAI is the world governing body for air sports, including drones. Founded in 1905, it is a non-governmental and non-profit-making organisation recognised by the International Olympic Committee (IOC).  As such the Federation is at the centre of the international discussions about the development of drone technology and regulations.

lees verder

Meerderheid dronevliegers voor invoering dronebrevet
Drones

Het merendeel van de dronebezitters in Nederland en België ziet wel wat in een verplicht theoriecertificaat voor recreatieve dronevliegers. Dat blijkt uit een lezersonderzoek dat uitgevoerd werd door Dronewatch.nl. Verder blijkt uit de respons dat veel amateurvliegers een carrière als professioneel dronepiloot ambiëren, met name op het gebied van fotografie en video.

lees verder

Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek
Drones

Maak kans op een PowerEgg drone. Om meer inzicht te krijgen in de voorkeuren van Nederlandse dronegebruikers organiseert Dronewatch dit jaar voor het eerst een groot lezersonderzoek.

Waarvoor gebruikt men hun drone eigenlijk? Met wat voor drones vliegen mensen het meest? Hoeveel animo is er eigenlijk voor FPV-racing? Hoeveel mensen overwegen om beroepsmatig iets te gaan doen met drones? En wat vindt men van de regelgeving? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod.

Ook KNVvL-leden die zich interesseren voor drones zijn van harte welkom mee te doen aan het onderzoek. Onder de deelnemers wordt een PowerEgg drone ter waarde van € 1.599,- verloot!

lees verder

RPAS CivOps 2018
Drones

RPAS CivOps 2018, the first drone conference subsequent to the publication of the Helsinki Declaration, will feature 40 presentations (in English) by speakers from Australia, Belgium, Canada, Finland, France, Germany, Italy, Netherlands, Norway, South Africa, Spain and the United Kingdom, as well as from international organisations, the European Commission, European Union agencies, and inter-governmental organisations.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info