Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

Dronesector gaat gedragscode natuurgebieden opstellen
Drones

De KNVvL gaat in samenspraak met Dronewatch en de provincie Flevoland werk maken van een gedragscode aangaande het vliegen met drones boven natuurgebieden. Dat is de uitkomst van een gesprek met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), de organisatie die namens de provincie Flevoland toezicht op natuurgebieden uitvoert.

Het gesprek vond plaats op uitnodiging van de OFGV, nadat Dronewatch bezwaar had gemaakt tegen het algehele vliegverbod dat de organisatie had afgekondigd.

lees verder

Registration FAI International Drones Conference and Expo
Drones

The FAI International Drones Conference and Expo offers a unique platform for sports organisations, businesses, governmental authorities and end users from around the world to discuss how drones are used today, and create a framework for how they will be used in the future.

Part of the public EPFL (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) Drone Days 2018, the 2nd FAI International Drones Conference and Expo will run from August 31 to September 2, and will welcome expert speakers and visitors from around the world.

lees verder

Surveillancedrone herkent agressief gedrag
Drones

Drones gaan in de toekomst een grote rol spelen als het gaat om surveillance en crowd control. Vanuit de lucht kun je immers veel beter in de gaten houden wat er in een menigte gebeurt dan vanaf de grond.

In de toekomst kunnen drones zelfs automatisch geweld en agressief gedrag opmerken. Britse wetenschappers hebben een prototype ontwikkeld van zo’n drone.

lees verder

Elevation - how drones will change cities
Drones

Drones will transform cities, revolutionising how people travel, how goods are delivered and how buildings look and are constructed, according to a documentary by Dezeen.

Aerial highways will relieve pressure on roads as deliveries and human transportation take to the skies in unmanned electric vehicles (UAVs).

Architecture will change dramatically as the ground floor entrance is replaced by rooftop landing, parking and recharging zones and deliveries arrive via specially constructed portals on the sides of buildings, or rooftop platforms, built to accommodate drones.

lees verder

'Van Hobby naar Werk'-project
Drones

Modelvliegsport Oosterhout had dinsdag 29 mei 100 studenten op bezoek van Hogeschool InHolland (Delft). De studenten volgen de hbo-opleiding Luchtvaarttechnologie en zijn dit jaar gestart met een nieuw project waarbij de studenten veel kennis opdoen over vliegtuigontwerp en constructies.

Het project van de Hogeschool heeft de naam ‘design, build and test project’ en wordt uitgevoerd door de tweedejaarsstudenten Luchtvaarttechnologie. “Dit project laat de studenten niet alleen kennis maken met design en build, maar ook met het testen in de praktijk van het gebouwde modelluchtvaartuig”, aldus Martin Uiterwijk, coördinator van dit project. Het is de eerste keer dat het uitgevoerd wordt en men is zeer benieuwd naar de resultaten van de vluchten en de reacties van de studenten.

lees verder

Wat betekent de AVG voor dronefotografen en -videomakers?
Drones

25 mei trad de algemene verordening gegevensbescherming (AVG, in het Engels GDPR) in werking, een richtlijn die ervoor moet zorgen dat de privacy van burgers in Europa beter beschermd wordt. De uitvoeringswet AVG heeft verstrekkende consequenties voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Ook professionele (drone)fotografen krijgen te maken met de nieuwe data- en privacyrichtlijn. Dronewatch zet de consequenties voor je op een rijtje en geeft een aantal tips.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info