Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

The Drone Race Federation
Modelvliegsport

Omdat er vanuit de DroneRace-community een grote wens is veel te racen en ook grote en mooie wedstrijden te kunnen bijwonen is een nieuwe stichting opgericht, The Drone Race Federation (TDRF).

De stichting gaat zich niet alleen richten op het mede-organiseren van het NK Dronerace maar ook op het promoten van de sport. Zo is de doelstelling in Nederland meer dan alleen het NK Dronerace te organiseren en is er de wens in Nederland een FAI - EK of World Cup te hosten.

lees verder

Minister ziet wat in gedragscode voor dronegebruik
Drones

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) ziet wel wat in een gedragscode voor dronegebruik. Volgens de minister zou zelfregulering laten zien dat de sector en de provincies hun verantwoordelijkheid nemen. ‘De regels voor het veilig gebruik van drones en de regels omtrent de privacy zijn en blijven uiteraard van kracht, naast een gedragscode.’

Van Nieuwenhuizen: ‘De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wet Natuurbescherming, die de aanleiding vormt voor de gedragscode, ligt bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincies.’ Ze geeft aan dat ze de gedragscode onder de aandacht gaat brengen van het Interprovinciaal Overleg.

lees verder

Drone-detector succesvol ingezet tijdens festival
Drones

Tijdens een groot festival dat onlangs in Nederland plaatsvond is met succes gebruik gemaakt van een systeem om ongewenste drones te detecteren. Gedurende het festival werden in een periode van een paar uur maar liefst vier drones waargenomen. Twee dronebestuurders konden worden getraceerd en moesten hun drone inleveren bij de politie.

Het systeem in kwestie is afkomstig van Dedrone en maakt gebruik van meerdere optische, akoestische en RF detectoren om drones te signaleren. Het hart van het systeem wordt gevormd door DroneTracker-software die zowel de locatie van een waargenomen drone als de bestuurder ervan kan tonen op een kaart van de te beveiligen locatie. Ook geeft de software aan om wat voor drone het gaat.

lees verder

Vlieghoogte ROC-light naar 120 meter
Drones

De recent door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) ingediende motie is unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. Hiermee zal op korte termijn de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders wettelijk worden verhoogd naar 120 meter. Wat “op korte termijn” precies inhoudt is nog niet bekend. Omdat het zomerreces tot en met 3 september duurt, verwachten we niet dat er voor deze datum duidelijkheid zal zijn.

lees verder

Utrechts Landschap kan meer reekalfjes redden dankzij drones
Drones

Rick en Rolf zijn blij: dankzij gulle donaties kunnen ze voortaan met behulp van drones nog meer reekalfjes redden. Utrechts Landschap hield begin dit jaar een wervingscampagne voor de aanschaf van twee drones. Deze helpen Rick en Rolf om nog meer reekalfjes te redden van de maaimachine.

Veldmedewerker Rick Polman en assistent-boswachter Rolf Dijkstra coördineren ieder een Reekalfjes Reddingsteam bij Utrechts Landschap. Deze teams speuren de graslanden af naar reekalfjes om te voorkomen dat ze in de maaimachine komen.

lees verder

Politieke steun verruiming vlieghoogte ROC-lighthouders
Drones

Door kamerleden Jan Paternotte (D66) en Remco Dijkstra (VVD) is een motie ingediend om de maximale vlieghoogte voor ROC-lighthouders te verhogen naar 120 meter. De motie kreeg voldoende steun van de achterban en van minister Cora van Nieuwenhuizen en wordt vandaag (5 juli) ter stemming gebracht in de Tweede Kamer. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info