Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Drones

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij een ROC-light ontheffing.

Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft. Bekijk de voordelen voor bedrijven en piloten.


Nieuws
 

Dronerace is topsport!
Drones

Dat is wat de 18 jarige Dennis Mennema laat zien als hij ook de 7e ranking van het Nederlands Kampioenschap dronerace op zijn naam schrijft !

Op 8 september werd de laatste ranking gehouden op het prachtige groene grasveld van Modelvliegclub The Red Baron te Wilbertoord.
Al bij de eerste rondes was duidelijk merkbaar dat menig DroneRacer alles op alles ging zetten om Mennema te snel af te zijn. De strijd was heel goed merkbaar en het ging er hard aan toe!

lees verder

Ontwerp voor ambulance-drone bekroond met prestigieuze prijs
Drones

Een Italiaanse industrieel ontwerper heeft een designprijs gekregen voor zijn ontwerp voor een ambulance-drone die een persoon over een afstand van 150 kilometer zou moeten kunnen vervoeren.

De ‘aero ambulance’ wordt aangedreven door geïntegreerde microturbines die de benodigde stroom leveren aan de elektromotoren.

De drone werd ontwikkeld door de vierendertigjarige Vincenzo Navanteri uit Italië. Aan de prijs, die ter beschikking werd gesteld door de Prins Alvaro de Orleans-Borbon Grant, is een geldbedrag van 20.000 dollar verbonden.

lees verder

Niels Meerdink wint 6e ranking
Drones

Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer heeft de zesde ranking gewonnen van het NK Drone Race 2018 in Emmeloord. Tijdens deze ranking heeft Niels moeten knokken om de andere piloten voor te blijven, maar al tijdens de voorrondes liet hij zien dat hij de track goed beheerste.

Toen eenmaal in de finale ook nog eens de grote favoriet Dennis Mennema (die de meeste rankings op zijn naam heeft staan) door een crash zijn rondes niet kon afmaken, was voor Niels de weg vrij. Natuurlijk bleef het spannend, maar Niels liet zich niet afleiden en bleef de andere piloten voor. Ook de uit Duitsland afkomstige gastpiloten konden hem niet bijhouden en eindigden op de tweede en derde plaats.

lees verder

DAG-bijeenkomst De DAG van drones
Drones

Drones worden vandaag de dag steeds meer ingezet voor commerciële doeleinden. En we staan pas aan het begin van een enorme ontwikkeling. Rob van Nieuwland, voorzitter van DARPAS, zal tijdens de DAG-bijeenkomst "de DAG van drones" op 20 september een lezing geven over het commerciële drone gebruik in Nederland.

Daarbij zullen vele facetten aan bod komen, zoals de missies waarvoor drones nu en in de toekomst worden ingezet, innovatieve ontwikkelingen, besturing (zoals van Visual Line of Sight, via Beyond Visual Line of Sight naar autonoom vliegen), test sites, de ontwikkelingen in Wet- en regelgeving waarbij Europese regelgeving belangrijk wordt en zaken die op korte termijn aandacht verdienen. Hoe zal de drone ons leven in de toekomst gaan veranderen?

lees verder

Nieuwe kaart met no fly zones in Nederland
Drones

Bekijk de nieuwe kaart met no fly zones voor drones in Nederland. 

Deze kaart geldt voor vliegen met drones en is ter informatie; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
De regels waaraan u zich moet houden (Wet luchtvaart (artikel 5.3) en Regeling modelvliegen) staan op: rijksoverheid.nl/drones.

Enkele voorbeelden uit de regeling zijn:

  • alleen bij daglicht en tot een maximale hoogte van 120 meter;
  • niet boven mensenmenigten, aaneengesloten bebouwing, wegen, spoorlijnen, industrie- en havengebieden;
  • drones verlenen voorrang aan vliegtuigen, helikopters, zweeftoestellen, vrije ballonnen en luchtschepen;
  • binnen laagvlieggebieden moet er iemand meekijken om u te waarschuwen voor luchtvaartuigen.

lees verder

The Drone Race Federation
Modelvliegsport

Omdat er vanuit de DroneRace-community een grote wens is veel te racen en ook grote en mooie wedstrijden te kunnen bijwonen is een nieuwe stichting opgericht, The Drone Race Federation (TDRF).

De stichting gaat zich niet alleen richten op het mede-organiseren van het NK Dronerace maar ook op het promoten van de sport. Zo is de doelstelling in Nederland meer dan alleen het NK Dronerace te organiseren en is er de wens in Nederland een FAI - EK of World Cup te hosten.

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

MinidronesInschrijven

locaties meer info