De DuoGlide, dé tweezitterwedstrijd van Nederland, is weer terug van weggeweest!

In het weekend van 24/25 augustus 2019 wordt de draad weer opgepakt!

Hoogste tijd om deze supergezellige wedstrijdformule tevoorschijn te halen, op te poetsen en deelnemers onbelemmerd opdrachten te laten vliegen vanaf de Groote Heide te Venlo.

De voormalige Eindhovense Zweefvliegclub EACzc organiseerde deze unieke zweefvliegwedstrijd voor uitsluitend tweezitters tot 2008 op Vliegbasis Eindhoven.

De allerlaatste DuoGlide werd nog gehouden onder de naam van Transponderglide.

Maar door de toenemende drukte op Eindhoven Airport kreeg de EACzc zo veel vliegbeperkingen opgelegd, dat met wedstrijdactiviteiten gestopt moest worden.

Inmiddels is de EACzc uit Eindhoven vertrokken en te Venlo opgegaan in een nieuwe zweefvliegclub, samen met de VZC, onder naam van VEZC.

De DuoGlide biedt de beginnende wedstrijdvliegers een ideale gelegenheid, om in een ongedwongen en ontspannen sfeer kennis te maken met het wedstrijdvliegen.

Maar niet alleen beginners zijn welkom, ook de gevorderden zien we graag komen.

Het luchtruim rondom Venlo is nog wijd en vrij genoeg, om aantrekkelijke en sportieve wedstrijdopdrachten uit te schrijven.

Traditioneel kenmerken de wedstrijden op Venlo zich door hun gastvrijheid en gezelligheid. Voor de deelnemers zijn er campingfaciliteiten beschikbaar en zal het aan de Inwendige Mens niets ontbreken.

De DuoGlide is bedoeld voor uitsluitend tweezits zweefvliegtuigen, van modern plastic tot oud hout, en zal tweejaarlijks georganiseerd worden.

Een transponder is wel verplicht!

Begint het bij u te kriebelen? Kijk dan snel op https://www.zweefportaal.nl/duoglide/
voor nadere informatie op de DuoGlide-website en mogelijkheid tot inschrijven.