Crew, vliegers en ophalers - past maar nét allemaal op 1 foto..

Hadriaan van Nes werd kampioen in de Open Klasse.

"..Een kort stukje met mijn verhaal over hoe ik het NK2023 in de open klasse heb ervaren. Ik nam het op tegen een aantal JS-3’s, een Ventus 3 en ander mooi vliegspul maar ik vloog zelf in mijn vertrouwde JS-1.

Een paar weken voor het NK had ik al samen met Ronald de Boer in Klix meegevlogen in de tweezitter-klasse met de kersverse aanwinst van de ACS, een Duo XLT. Een prima wedstrijd als opwarmertje voor het seizoen.

Met een caravan op de camping van Terlet en geassisteerd door de mooiste 'tophaalster' van het NK (mijn dochter) kon het natuurlijk al bijna niet misgaan. Daarnaast de grootste complimenten voor het organisatieteam! Strak, no-nonsense, met een menselijk oog en een sublieme veldorganisatie tijdens het startbedrijf.

De wedstrijd...

Dan de wedstrijd zelf: mooi vliegweer met veel schakelmomenten, dat kenmerkte de vliegsituatie denk ik het beste. Absolute race momenten afgewisseld met overlevingsmomenten waarbij er ‘met de rem erop’ gevlogen moest worden. Hoe word je dan Nederlands kampioen? In dit toernooi blijkbaar door heel constant in de top van het klassement te vliegen met een geluksmomentje op de één na laatste dag voor mij (wat laag oppakken). Daarnaast heb ik genoten van het vliegen van de opdrachten en toch ook wel een beetje van de onderlinge competitie, die zeer sportief verliep.

Het geheim van de kampioen?

Ik kan er een heel lang verhaal van maken maar de verhaallijnen over ‘linker bel- rechter bel’ zijn voor na de vlucht. Over tactiek en vluchtoptimalisatie verwijs ik jullie graag naar SION/TABOE en de Nationale Juniorenwedstrijd, de mooiste opstap naar vluchtoptimalisatie en de beginstappen in het wedstrijdvliegen. Als opstap naar het NK kan ik de Zomerwedstrijden aanbevelen, tegenwoordig ook met lezingen over tactiek en mentale vaardigheden.

Ps. En gedurende dit NK waren er geen luchtruimschendingen! Houden zo!

Media aandacht

De Stentor besteedde ruim aandacht aan het kampioenschap. De journalist maakte een vluchtje met de kampioen - en werd op zijn beurt geïnterviewd.