Lezing voor onze ALA ruimtevaart liefhebbers


Zaterdag 6 april 2019 organiseert het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) een interessante lezing.

Peter Batenburg is de spreker. Hij zal in zijn lezing "Aanloop naar Apollo: het Amerikaanse Mercury en Gemini programma" alles vertellen over wat er vooraf ging aan de Apollo-vluchten naar de maan.

Na de lezing is er voor geïnteresseerden gelegenheid tot een rondleiding in de expositie.

Locatie
:
Aviodrome, Lelystad Airport. Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)

Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.

Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.

Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld. (via:info@nationaalruimtevaartmuseum.nl).

Aanloop naar Apollo: het Amerikaanse Mercury en Gemini programma. Door: Ir. Peter Batenburg

Met het Apollo programma zette de VS de eerste mens op de Maan.

Voordat men met Apollo 11 kon landen waren er meerdere Apollo vluchten nodig om te testen of een Maanlanding met de Apollo hardware mogelijk is. Men wilde echter voor de eerste Apollo vlucht al een paar belangrijke dingen weten en ervaring krijgen: kun je twee ruimteschepen elkaar laten verbinden in de ruimte? Is het mogelijk twee ruimteschepen aan elkaar te koppelen? Kan een mens twee weken in de ruimte overleven?

Om deze vragen te beantwoorden waren er de Mercury en Gemini programma's. Tijdens de lezing zullen deze programma's worden besproken; het begin, het einde en wat met nog meer met Mercury en Gemini gepland was.

Presentator:
Peter Batenburg is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen aan de slag gegaan voor het ISS als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST). Hier heeft hij onder andere een bijdrage geleverd aan de PromISSe missie van André Kuipers. Sinds 2014 is Peter weer terug in Nederland, eerst nog op ‘missie’ vanuit Airbus D&S Bremen, daarna als consultant bij ADSE, en hij was werkzaam bij APP.

Peter is sinds 2011 actief bij de NVR als lid van de redactie van het blad Ruimtevaart en de evenementencommissie.

Voor meer informatie over de publiekslezingen van het Nationaal Ruimtevaart Museum, zie de website: (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl).