Time flies when you're having fun, dat werd helemaal duidelijk bij de uitwisseling naar Zwitserland! Het begon al bij de aankomst op Frankfurt Airport. Daar werden we hartelijk ontvangen door de begeleiders uit Zwitserland met een hapje en een drankje en voor je het wist zaten we al in de bus richting de heli.

We vormden al snel een band met de andere studenten, omdat we in gezamenlijke kamers sliepen op het vliegveldje en een kleine gezellige groep hadden. Maar vooral door onze ervaringen en culturen te delen en elkaar te helpen werden we een hechte groep. Ook de jonge begeleiders werden al snel een deel van onze groep.

Wiesje zei dat Zwitserland het leukste programma was; ze heeft absoluut niet gelogen. We hebben ontzettend veel gevlogen, in totaal wel 14 keer! Maar ook de bergwandelingen en het bezoeken van bijvoorbeeld de Pilatus fabriek en Skyguide waren geweldig! We hadden echt een goed gevuld programma.

Alles werd in Zwitserland op tijd aangegeven en goed geregeld. We kregen op de eerste dag een programmaboekje en veranderingen werden snel doorgegeven. Ook met vrije tijd werd goed omgegaan door adviezen te geven waar we heen konden gaan zoals het zwembad of een stadje bezoeken.

De twee weken vlogen echt voorbij en voor je het wist, zaten we alweer in de heli op de terugweg.

Voor mij kon het niet lang genoeg duren, maar ik besefte wel dat we echt op het hoogtepunt stopten. Dat gaf ook een gevoel van tevredenheid achteraf. Ik kijk nu regelmatig met een grote glimlach op deze bijzondere ervaring terug. Dit was een reis om nooit te vergeten!


Jasper Groen