Grijp je kans en laat je dromen de vrije loop in de wereld van de luchtvaart! De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) biedt jaarlijks een buitengewone kans aan jonge luchtvaart liefhebbers (zowel mannen als vrouwen, tussen 18 en 21 jaar) zoals jij.

De uitwisseling in 2024

Op 7 en 8 juli 2024 stijgen 12 Nederlandse jongeren op naar 5 verschillende landen: Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid Korea, de Filipijnen en de Verenigde Staten. Daar wachten buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL om je te verwelkomen voor 14 onvergetelijke dagen, voordat je op 23 juli weer terugkeert.

Wat staat je te wachten?

Een avontuurlijke reis vol bezoeken aan civiele en militaire luchtvaart instanties, relevante bedrijven en toeristische hoogtepunten. Natuurlijk staat vliegen ook op het programma, evenals sportieve activiteiten en vrije tijd om te genieten van het land en bij te kletsen met de andere air-cadets.

Wat vragen we van jou?

We zoeken jonge enthousiastelingen die actieve leden zijn van de KNVvL, met een redelijke kennis van de luchtvaart en een solide algemene ontwikkeling. De voertaal is Engels, dus een goede beheersing hiervan is een pluspunt.

Wat bieden wij?

Een ongeëvenaard verblijf in het gastland. Je zult optrekken met collega's van diverse nationaliteiten, in verschillende accommodaties op meerdere locaties. Alles is geregeld, van je vliegreis tot vervoer, maaltijden en overnachtingen. Onze deelnemers keren jaar na jaar terug, beladen met unieke ervaringen en nieuwe vriendschappen die zijn gesmeed tijdens dit intensieve programma. De eigen bijdrage voor deze uitwisseling vind je op het inschrijfformulier.

Video impressie uitwisseling 2023

In 2023 werd er uitgezonden met Frankrijk. De deelnemers hebben hier een prachtige compilatie video van gemaakt. Deze tref je hieronder.

Algemene informatie uitwisseling 2024

Om je in te schrijven moet je lid zijn (of worden) van de KNVvL afdeling IACE. Ben je dat nog niet? Klik hier om lid te worden.

Data uitwisseling
Dinsdag 9 juli aankomst in land van bestemming
Dinsdag 23 juli vertrek uit land van bestemming naar Nederland

Jouw leeftijd op tijdstip van uitwisseling:

18 t/m 20 jaar

Data selectie dagen
1e selectie dag: Zondag 14 januari 2024, afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er 1 of 2 sessies gepland.
2e selectie dag: Datum nog te bepalen in januari 2024, voor degenen die door de 1e selectie dag komen.

Aanmelden voor de uitwisseling

Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Klik hier.

Wij zoeken nog enthousiaste begeleiders voor de uitwisseling

Ben jij oud-cadet en ouder dan 25 jaar? Dan bieden wij jou ook een unieke kans om (tegen eigen kosten) als begeleider mee te gaan, naar de 5 landen waar we mee uitzenden. Vervoer en kleding zijn hierbij voor eigen rekening.

Ook voor ons Nederlands programma kunnen wij altijd enthousiaste begeleiders gebruiken. Mocht je hier belangstelling voor hebben dan kun je een mail sturen naar de secretaris ([email protected]).


Foto impressie uitwisselingen

Een uitwisseling is een prachtige ervaring! Hieronder kun je een impressie opdoen van voorgaande uitwisselingen. Sta jij volgend jaar lachend op deze foto's?