Op 13 januari vond bij de KNVvL in Woerden de selectiedag plaats voor het jaarlijkse uitwisselingsprogramma van de IACE. Uit een groep van 36 jongeren zijn uiteindelijk 20 kandidaten geselecteerd om deel te nemen aan de uitwisseling. Michiel Kasteleijn, kartrekker van de IACE: "dankzij uitgebreider aandacht waren er dit jaar meer kandidaten dan in voorgaande jaren. Ik ben er erg verheugd mee dat het uitwisselingsprogramma zo leeft onder de jongeren."

Luchtvaartprogramma
De 20 'Air Cadets' vertrekken op 23 juli voor een intensief luchtvaartprogramma van ruim twee weken. De reis gaat naar Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk of Amerika. Met een koffer vol opgedane ervaringen zullen de kadetten op 7 augustus weer voet zetten op Nederlandse bodem.

Gastgezinnen gezocht!
In dezelfde periode ontvangt de KNVvL eenzelfde aantal jongeren uit deze landen in Nederland voor een programma vol luchtvaart.
In de weekenden van 26-28 juli en 2-4 augustus 2019 verblijven de buitenlandse Air Cadets in gastfamilies. Wij zoeken hiervoor nog gastgezinnen voor een van beide weekenden. IACE gerelateerden kunnen zich hiervoor melden bij Michiel Kasteleijn via [email protected].