IACE Zomer 2016, het is zo ver, de International Air Cadet Exchange komt er weer aan! Na vorig jaar een bijzondere reis naar Australië te hebben gemaakt, kon ik het niet laten me weer in te schrijven voor de uitwisseling. Als een van de gelukkige mocht ik ook dit jaar weer meedoen, en deze keer naar Frankrijk. De uitwisseling naar Australië vond ik erg toeristisch, wat ik super vond aangezien ik daar nog nooit was geweest. Echter hoopte ik dat Frankrijk net wat meer luchtvaartgericht was, aangezien ik de toeristische dingen in Frankrijk ooit al met mijn ouders heb bezocht.

Op 19 juli was het zo ver. Mijn vader zette me af op Schiphol, ik kreeg een zak drop van Wiesje, en ging gekleed in het uniform met oranje sjaaltje het vliegtuig in. In het vliegtuig zat ik naast een klein meisje wat met chocomel aan het spelen was, erg grappig, maar oh wat was ik blij dat ik de chocomel wist te ontwijken en mijn pak schoon bleef.

Eenmaal in het hostel in Parijs aangekomen ontmoette ik de rest van de groep en de twee hosts. Ik was blij verrast toen ik erachter kwam dat we met een klein groepje van maar 17 cadetten waren.