De overgang naar elektrisch zal hard gaan in de mobiliteitswereld de komende jaren. Geen automerk ontwikkelt nog nieuwe brandstofmotoren. Daardoor zullen ook de componenten van een elektrische aandrijflijn steeds beter én goedkoper worden.

Als je tóch toe bent aan een nieuwe versie...

Een lier moet 25-30 jaar meegaan. Dat is nu precies de leeftijd die veel van de huidige Van Gelder-type lieren hebben, zodat men begint na te denken over de volgende lier. Gezien de huidige ontwikkelingen ligt een elektrische aandrijving voor de hand. In Nederland hebben de ZC Flevo en AC Nistelrode al een elektrolier, dus het is al mogelijk!

De ACvZ organiseert op zaterdag 22 februari in het clubhuis te Soesterberg een bijeenkomst met als thema “Is de toekomst van de lier elektrisch?”. De huidige gebruikers van een elektrolier zullen hun ervaringen delen maar ook zal Peter Mink ons zijn ideeën presenteren rond het ombouwen van de huidige Van Gelder lieren.

We proberen verder nog een spreker te vinden die informatie kan verschaffen over de essentiële elektrificatie van de lieropstelplaatsen.

Meedenken?

Stuur voor verdere ideeën over sprekers en opgave een E-mail naar [email protected]