Ten behoeve van de opleiding FI(S), de opleiding voor instructeur conform EASA, organiseerde de CIV (Commissie Instructie en Veiligheid) zaterdag 7 december een landelijke voortgangstoets theorie FI(S) in het verbouwde verenigingsbureau van de KNVvL in Woerden.
Er waren die dag 15 kandidaten en 14 examinatoren aanwezig

7 Vakken getoetst

De kandidaten konden deelnemen aan de volgende vakken: Luchtvaartwetgeving, Menselijke prestaties en beperkingen, Meteorologie, Navigatie en Communicatie, Beginselen van het vliegen, Operationele procedures en Vliegprestaties en Algemene kennis van het zweefvliegtuig.

Deze vakken werden mondeling afgenomen in de daarvoor nieuw ingerichte vergaderzalen en opleidingsruimtes.

De theorie, dan de praktijk...

De dag duurde van 9:00 uur tot 17:00 uur en had een mooi eindresultaat.
Van de vijftien deelnemers zijn er acht geslaagd en kregen vijf een herexamen; er zijn er helaas 2 gezakt.
Geslaagde kandidaten krijgen een certificaat op basis waarvan de FIFI, die de FI opleiding onder een DTO verzorgt, de theoretische voortgangstoets kan aftekenen in het werkboek. De volgende fase is gewijd aan de didactiek. Daarna kan de praktijkopleiding beginnen.

De mogelijkheden van de nieuwe inrichting uitgeprobeerd..

Het was voor de kandidaten en de examinatoren een intensieve dag. Maar gelukkig was er tussendoor gelegenheid om even samen te praten en te ontspannen in de splinternieuwe koffiecorner van het verenigingsbureau.
Al met al een hele geslaagde dag!

Volgende gelegenheid: voorjaar 2020

In het voorjaar 2020 (waarschijnlijk medio maart) zal er weer een voortgangstoets FI(S) plaatsvinden. Mocht je hieraan willen deelnemen dan kan dat. Een inschrijfformulier zal tegen eind januari te vinden zijn op http://www.civ.zweefportaal.nl/main/news.php