Op zaterdag 9 november organiseerde EPST, onze sponsor van de iFly! regeling, in samenwerking met de KNVvL, een Luchtvaart Oriëntatiemarkt bij haar op kantoor in Utrecht. Dé ontmoetingsplek voor iFly!-ers en andere geïnteresseerden die zich willen oriënteren op een toekomst in de luchtvaart. Op deze dag wordt er via een aantal workshops uitleg gegeven over de verschillende beroepen in de luchtvaart. Naast de professionele mogelijkheden is er ook aandacht voor de recreatieve kant van de luchtvaart, alles waar de KNVvL voor staat, met de nadruk op zweefvliegen.

Leerling zweefvlieger met toekomstplannen?

Er was een piloot aanwezig die bij Transavia werkt en vertelde hoe zijn dag als First Officer eruit ziet, EPST Managing Director Eric Duijkers gaf uitleg over wat je te wachten staat bij de opleiding, een afvaardiging van de Juniorenselectie liet zien wat je allemaal met zweefvliegen kan doen na het behalen van je brevet: veel meer dan alleen maar wedstrijdvliegen! Een unieke gelegenheid om tijdens deze markt je vragen voor te kunnen leggen aan deskundigen.

De iFly! groep van 2019-2020…

23 iFly!-ers, vaak ook met één van de ouders, waren aanwezig bij deze bijeenkomst als onderdeel van het iFly! programma. Van al deze mensen waren er al 15 solo. Er was ook de mogelijkheid om weer een COMPASS test te doen, om te vergelijken met de resultaten van het voorjaar. Leuk om te vermelden dat bijna allemaal vooruit waren gegaan en nu al een positief resultaat hebben gehaald voor deze test, op grond waarvan ze door kunnen gaan met de selectie als ze kiezen voor een opleiding bij EPST.

.. wordt vervolgd..

Luchtvaart Oriëntatiemarkt, een leuk concept en zeker voor herhaling vatbaar. De hoop is dat er een zaadje is geplant om ooit iets te gaan doen met luchtvaart.

.. en de iFly! groep van 2020 -2021? Die komt er aan! De werving loopt en in maart beginnen er weer 25 iFly! ers aan het volgende twee-jaars programma.

Frouwke Kuijpers,
KNVvL afdeling Zweefvliegen

Foto's Charlotte Koren, KNVvL afdeling Zweefvliegen

Workshop in de simulator; Eric Duijkers; Simon van den Eijkel en Jelmer Vis, beiden lid van de Juniorenselectie, doen hun verhaal; de Wall of Fame, zoek de zweefvliegers!

Bestand Type Grootte
I Fly 2 0 regeling pdf 184,832 KB