Heel wat zweefvliegers doen ervaring op met Kunstvliegen; de cursusweken waren goed bezet. In de Commissie Kunstvliegen is nagedacht wat er nodig zou zijn om de ambitie uit de kop: een Nederlandse wereldkampioen Kunstzweefvliegen, op termijn te gaan realiseren. Een eerste serieuze start zou zijn: Deelname aan de WK 2020 in Italië. En daarvoor moet je trainen, vorderingen kunnen beoordelen, dus standaarden en jury’s organiseren, plus natuurlijk geschikte vliegtuigen en financiering (Eén kunstzweefvliegstart begint met een sleep tot 1200 meter..). Voor die standaarden wordt gekeken naar Duitsland; we mogen van de Duitsers heel wat overnemen. Bijvoorbeeld hun Leistungsabzeigen Bronze, Silber, Gold. Verder: Promoten, informeren, ervaren, …

Deze ideeën werden ook op de ALV 7 november gepresenteerd. Wat mij vooral opviel was de reactie op het bijgevoegde plaatje: Je zag het publiek in gedachten al die bochten vliegen!

LAATSTE NIEUWS: IN MEI WEER CURSUS OP TERLET!

In de periodes van 6 t/m 10 mei en (onder voorbehoud, en bij voldoende aanmeldingen) 13 t/m 17 mei heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating.

Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

• week 1 is van 6 - 10 mei

• week 2 is van 13 - 17 mei (onder voorbehoud en bij voldoende aanmeldingen)

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen.

Ook wordt de mogelijkheid geboden in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken, indien gewenst met begeleiding.


Opgave uiterlijk vóór 8 april via onderstaande link:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDvN-CAzdpVQQp4arj17BdQ8TP7waiYdZgCNCPjJPWGOm5Yg/viewform