Dutch Open 2020

Voor de Dutch Open gaan we zoals vanouds weer meedoen met de Britten, bij ons geen Brexit. De vooraankondiging geeft aan dat deze wedstrijd in Grand Bornand wordt gehouden, van 21-28 juni (van zondag t/m zondag).

De wedstrijd vindt plaats in Grand Bornand, Frankrijk. Grand Bornand is een absoluut prachtig gebied, vorig jaar tijdens de Belgian Open waren er taken rond het meer van Annecy, terugkomend op de ruige Aravis bergketen met de Mt. Blanc in de achtergrond. De wedstrijdduur van 8 dagen geeft meer kans op mooie taken in dit gebied. Deze competitie is één of twee dagen langer dan normaal vanwege het weer in de Alpen.

Inschrijven voor de Dutch Open

De inschrijfeis is een taak van 50km volbracht hebben in een FAI cat. 2 wedstrijd (de meeste Opens, zoals naviter, weightless, serial cup, belgian, swiss open etc voldoen hier aan). Dit is echter vooral om te zorgen dat de deelnemers ervaring hebben in het vliegen in gaggles. Heb jij bewijs dat je deze ervaring hebt maar niet in een cat. 2 wedstrijd (bijv. Chabre), neem dan contact op met de wedstrijdcommissie (wc.schermvliegen@knvvl.nl) zodat we kunnen kijken of je toch mee kunt doen.

Je kunt je nu inschrijven op http://pgcomps.org.uk/?page_id=1462

Meer informatie?

De British Open is een wedstrijd van een hoog niveau en veel wedstrijdvleugels, maar ook een hoop sportklasse schermen. Als je al wat wedstrijdervaring hebt, bijv. Chabre, is dit leuk om te doen omdat je dan proeft wat een hoger niveau wedstrijd je kan bieden. Heb je nog geen wedstrijdervaring, is het verstandig om eerst één van de instapwedstrijden te doen.

We doen deze wedstrijd samen met de Britten, waar wij een vast aantal plekken voor Nederlandse piloten hebben. Andere nationaliteiten worden gerangschikt op wereldranglijst (WPRS). De eerste in de NL piloten ranking mag zich Nederlands kampioen bergvliegen noemen. We hebben daarnaast ook een ranking voor sportklasse en ladies-only.

De British Open is een wedstrijd van een hoog niveau en veel wedstrijdvleugels, maar ook een hoopsportklasse schermen. Als je al wat wedstrijdervaring hebt, bijv. Chabre, is dit leuk om te doen omdatje dan proeft wat een hoger niveau wedstrijd je kan bieden. Heb je nog geen wedstrijdervaring, is hetverstandig om eerst één van de instapwedstrijden te doen.

Resultaat Dutch Open, 22-28 juni 2019, Pedro Bernardo Spanje


De winnaar van deze wedstrijd is de Nederlands kampioen bergvliegen
.

Ook in 2019 doen we onze XC-wedstrijd in de bergen weer samen met de Britten, dit keer in het vliegmekka Pedro Bernardo. Op de Britse website is alle informatie over aanmelding en deelname voorwaarden te vinden. Om mee te mogen doen moet je in de laatste 2 jaar in een FAI wedstrijd goal hebben gehaald in een taak van minimaal 50 km.
Voor Nederlandse piloten zijn er 25 plekken gereserveerd. Kosten voor deelname zijn £220, ongeveer €245.

De inschrijving is al geopend. Deelname is op basis van de stand in de wprs lijst, zie hier.

Deelname eisen zijn volgens de eisen van de British Open. Mochten er meer dan 25 Nederlandse piloten zich inschrijven gaat deelname selectie op basis van WPRS ranking, met dien verstande dat er sowieso plek is voor 3 dames.