Dutch Open 2020

Voor de Dutch Open gaan we zoals vanouds weer meedoen met de Britten, bij ons geen Brexit. De vooraankondiging geeft aan dat deze wedstrijd in Grand Bornand wordt gehouden, van 21-28 juni (van zondag t/m zondag).

Deze competitie is één of twee dagen langer dan normaal vanwege hetweer in de Alpen. Zoals het er nu naar uitziet mogen ook piloten die in de Chabre wedstrijd een taak van meer dan 50 km hebben uitgevlogen meedoen.

Verder sluiten we aan bij de voorwaarden voor deelname zoals de Britten die opstellen. De inschrijving is nog niet open, zodra die open is, laten we het jullie weten.

Resultaat Dutch Open, 22-28 juni 2019, Pedro Bernardo Spanje


De winnaar van deze wedstrijd is de Nederlands kampioen bergvliegen
.

Ook in 2019 doen we onze XC-wedstrijd in de bergen weer samen met de Britten, dit keer in het vliegmekka Pedro Bernardo. Op de Britse website is alle informatie over aanmelding en deelname voorwaarden te vinden. Om mee te mogen doen moet je in de laatste 2 jaar in een FAI wedstrijd goal hebben gehaald in een taak van minimaal 50 km.
Voor Nederlandse piloten zijn er 25 plekken gereserveerd. Kosten voor deelname zijn £220, ongeveer €245.

De inschrijving is al geopend. Deelname is op basis van de stand in de wprs lijst, zie hier.

Deelname eisen zijn volgens de eisen van de British Open. Mochten er meer dan 25 Nederlandse piloten zich inschrijven gaat deelname selectie op basis van WPRS ranking, met dien verstande dat er sowieso plek is voor 3 dames.

Dutch Paragliding Cup

Twee jaar lang is er een Dutch Paragliding Cup georganiseerd om beginnende wedstrijdpiloten een min of meer begeleide opstart te geven in het wedstrijdvliegen. De animo hiervoor bleek erg laag, ook omdat er tegenwoordig veel meer instapwedstrijden worden georganiseerd.