Het Nederlands Kampioenschap Bergvliegen vindt dit jaar plaats van 4 tot 10 juli in Le Grand Bornand, een prachtig gebied net achter Annecy. Het is niet ongekend om hier prachtige taken tot over het meer van Annecy en terug te vliegen, terug komend op de indrukwekkende Aravis keten.

Wij doen ons NK al jaren samen met de Britten, die altijd een goed georganiseerd en goed niveau wedstrijd neerzetten.

Schrijf je hier in: https://airtribune.com/british-championships-2021/

De inschrijving verloopt dit jaar via Airtribune en gaat maandag 18 januari om 19:00 open. Wij hebben 30 plekken voor Nederlanders gereserveerd, deze worden ingevuld op volgorde van inschrijving. Wees er dus snel bij! Vanaf 14 februari kunnen andere piloten betalen voor hun plaats, maar wij kunnen al vanaf eind januari betalen om onze plekken veilig te stellen.

Om mee te doen moet je een 50km taak in een wedstrijd hebben gevlogen in de afgelopen 2 jaar, dit is vooral om zeker te weten dat piloten ervaring hebben met vliegen in groepen. Dit hoeft niet per se een FAI-geregistreerde wedstrijd te zijn! Met voldoende bewijs telt een taak in de Chabre ook mee! Neem in dit geval even contact op met de wedstrijdcommissie op wc.paragliding@knvvl.nl.

In het geval dat door covid-19 de wedstrijd afgelast wordt, gelden deze regels (terug te vinden op Airtribune):
- Tot 30 dagen voor de wedstrijd: alles behalve €20 administratiekosten
- Tot 7 dagen voor de wedstrijd: 75%
- Later dan 7 dagen voor de wedstrijd: op basis van gemaakte kosten

Schrijf nu in: https://airtribune.com/british-championships-2021/