Een Nederlands team autogyropiloten staat klaar voor deelname aan de World Air Games. Herman Hintzen, Arend van Randen en Remco van Ravenzwaaij zullen hun flying skills meten met deelnemers uit meer dan tien andere landen. De World Air Games vinden plaats van 1 t/m 12 december in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

Uit Nederland nemen daarnaast een modelvlieger, piloten van lichte sportvliegtuigen, een ballonvaarder en parachutisten deel aan de World Air Games.

De Nederlandse delegatie wordt geleid door Frouwke Kuijpers, hoofd (Top)sport en Opleidingen van de KNVvL.

World Air Games

Tijdens de World Air Games nemen honderden ervaren luchtsportbeoefenaars het in verschillende luchtsporten tegen elkaar op. Autogyropiloten, zweefvliegers, ballonvaarders, acrobatiekvliegers, modelvliegers, parachutisten piloten van microlight aircraft, van paramoteurs en van ‘gewone’ sportvliegtuigen, en beoefenaars van andere luchtsporten en disciplines zullen verschillende opdrachten uitvoeren waaruit moet blijken wie de beste piloten in de lichte luchtvaart ter wereld zijn. De World AirGames worden iedere vier jaar volgens Olympisch voorbeeld georganiseerd.

Nederlands team

Modelvliegsport Robbert van den Bosch
General Aviation Alex de Zeeuw
General Aviation Hans Mathieu
Ballonvaren Henk Broeders
Micro lights - Gyros Herman Hintzen
Micro lights - Gyros Arend van Randen
Micro lights - Gyros Remco van Ravenzwaaij
Parachutespringen Arnold Collenteur
Parachutespringen Tom Winkler
Parachutespringen Monica Westera
Parachutespringen Ingrid Nahumury
Parachutespringen Peter Cortel
Parachutespringen Rob Maas
Parachutespringen Yvon Lodewijks
Parachutespringen Henri van der Poel
Parachutespringen José Brouwers


Race autogyropiloten

De drie Nederlandse deelnemers aan de World Air Games 2015 in Dubal, nemen deel onder auspiciën van de Nederlandse Autogyroschool. Herman Hintzen, Arend van Randen en Remco van Ravenzwaaij zullen hun prestaties laten zien op het type autogyro waarop zij ooit hun brevet hebben behaald: de in Duitsland gebouwde Autogyro MTO Sport.

Zij zullen moeten laten zien wie kan starten met de kortste aanloop, wie de snelste is in een race tussen pylons, wie de beste doellanding kan maken zonder motor en wie het langzaamst met een autogyro kan vliegen.

Autogyro´s zijn door hun bijzondere vliegeigenschappen nauwelijks te vergelijke met gewone vliegtuigen of helikopters. Het zijn toestellen waarbij de draagrotor niet door de motor wordt aangedreven, zoals bij een helikopter, maar waarbij de rotor ronddraait door de voorwaartse beweging van het toestel door de lucht.

Laatste nieuws

Tijdens de World Air Games van 1 t/m 12 december zullen de ervaringen en successen van de Nederlanders gevolgd kunnen worden via Facebook, World Air Games 2015 The Netherlands. Hier staan ook enkele filmpjes over de verschilllende disciplines. Sommige sporten hebben iets andere reglementen dan gebruikelijk. Verder wordt ook rekening gehouden met de bezoekers door de publieksvriendelijke concepten toe te passen.

Meer informatie over de World Air Games in Dubai is te vinden op www www.wagdubai.ae.

Artikel geschreven met bijdrage van de Autogyroschool.