De Workshop voor de General Aviation, Veilig gebruik van moderne navigatiemiddelen was een groot succes. Boeiende presentaties die goed op elkaar aansloten, enthouasiaste deelnemers en een soepele organisatie met overheerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop. Met recht een workshop om trots op te zijn.

De workshop werd door het NIN samen met AOPA en de KNVvL georganiseerd. Diverse sprekers van vliegscholen, overheid en experts uit de sector gaven interessante presentaties over de technologische ontwikkelingen op het gebied van GPS in de cockpit.

Daarbij kwamen niet alleen de technische en juridische consequenties aan de orde, maar ook de menselijke. Naast de diverse voordelen en nieuwe mogelijkheden die de moderne apparatuur biedt, werden ook de risico’s besproken. Uit alle presentaties kwam één centraal thema naar voren: de mens die de navigatie middelen bedient en er op vertrouwt, is en blijft een zwakke schakel.

Er was een grote belangstelling voor het thema; getuige de grote opkomst en de vele positieve commentaren die wij mochten ontvangen.

De presentaties van de workshop zijn voor u beschikbaar.