In alle vroegte reisden we vanochtend naar het zuiden van het land waar in Venlo de containers vol met vliegtuigen worden gestopt voor de reis naar Australië. En dat container inpakken gaat nog niet zo makkelijk, het werd vandaag zelfs vergeleken met wedstrijdvliegen, veel wachten tot er wat kan gebeuren. Alles heeft een plek en moet goed vastgemaakt worden zodat het niet gaat schuiven tijdens transport, dit vergt wat precisie en daarmee tijd.

Onder leiding van Francesco en Grietje (die via Australian Soaring Center Corrowa het vervoer van onze kisten verzorgen) werden eerst de vleugels één voor één boven in de container opgehangen, waarna het toch wel tijd was voor een welverdiend ijsje. Het echte tilwerk viel gelukkig mee, door een handig liftje die de ligger optilde en bevestigingssystemen die over de afgelopen 18 jaar zijn geperfectioneerd.

De hoogteroeren kregen een plekje aan de wand van de container en na het inladen van alle trekstangen, tipwielen, bokjes en bagage konden ook de rompen (vol met wedstrijdbenodigdheden) naar binnen. Ook hier weer een handig systeem, waarbij de romp vanuit de aanhanger op een dolly wordt gereden en daardoor makkelijk richting de aanhanger is te verplaatsen.

Alles natuurlijk helemaal schoon, omdat elk grassprietje een probleem kan veroorzaken bij de douane, wat ervoor kan zorgen dat de kisten pas later beschikbaar zijn om op te vliegen, voorkomen dus! Hierbij hoort bijvoorbeeld ook het stofzuigen van de container voor de rompen erin gaan, een mooie taak voor mij. Na een dag vleugels tillen en rompen schuiven stonden ze er om 5 uur in, de Ag, SR en G2 gezellig naast elkaar en de Au wordt morgen vast gezet in een andere container. De kisten zien we over ongeveer 2 maanden weer terug in Corrowa! Ouders, Ger, Tim, Francesco, Grietje en andere vliegtuigeigenaren die er vandaag waren, bedankt voor alle hulp!

Post van Annemiek Koers.

De Junioren Kernploeg is in voorbereiding op de wereldkampioenschappen zweefvliegen voor junioren. Deze wedstrijd wordt gehouden in Narromine, Australië in december 2015.

Regelmatig plaatsen ze verslagen van hun belevenissen. Volg de DutchJuniors via hun website.