Coen Swijnenberg is vandaag als grote winnaar van de Drone Awards 2016 uit de bus gekomen.
Zijn video wist het meeste aantal stemmen te behalen in de categorie Luchtfotografie. In de
categorie Racing wint Tim van Vliet een Drone Award met razendsnelle opnames van de kleurrijke
tulpenvelden in Lisse. Het was dit jaar voor het eerst mogelijk om via DroneAwards.nl te stemmen
op drone video’s in twee verschillende categorieën.

De winnaars van de Drone Awards 2016 zijn vandaag bekend gemaakt. Radio 538-DJ Coen Swijnenberg wint met zijn prachtige drone opnames van Sri Lanka een prestigieuze Drone Award. Swijnenberg versloeg drie andere dronepiloten in de categorie Luchtfotografie door het meeste aantal stemmen in de wacht te slepen. Naast de award ontvangt Swijnenberg een waardebon t.w.v. 250 euro te besteden bij Droneshop.nl en natuurlijk eeuwige roem.

Coen Swijnenberg maakte de luchtopnames voor zijn winnende video met een DJI Phantom 4 drone tijdens zijn vakantie in Sri Lanka in juli 2016. De opnames bewijzen dat je geen professionele drone nodig hebt om een Hollywood-waardige productie te maken. De video neemt je mee op reis door het Zuid-Aziatische land en laten het afwisselende landschap goed zien. Dankzij de strakke vlieglijnen en het samenspel van beeld en geluid is de video met recht verkozen tot Drone Video van het Jaar 2016.

In de nieuwe categorie Racing is Tim van Vliet als winnaar uit de bus gekomen. De Amsterdammer maakte zijn winnende drone video boven een van de meest toeristische trekpleisters van ons land; de tulpenvelden in Lisse. Tim, beter bekend als ‘Terminator Timmay,’ scheurt op hoge snelheid met zijn racequad over de kleurrijke velden. Het resultaat is een verrassend gave video, en daar is drone liefhebbend Nederland het mee eens. Tim wist de andere genomineerden op afstand te houden en is de eerste droneracer die er met een Drone Award vandoor gaat.

DRONES.nl gaat jaarlijks op zoek naar de beste drone video’s van afgelopen jaar. De website wil hiermee graag drone video’s van Nederlandse bodem in de schijnwerpers zetten. Jelte Keur won in 2014 met veelbesproken video van de Domtoren in Utrecht en Rene van Manen kwam in 2015 als winnaar uit de bus met zijn grappige opnames van het apenverblijf in Burger’s Zoo. Meer informatie over de Drone Awards is te vinden op www.droneawards.nl.

Bericht van Drones.nl.