Werkgevers in de sport (WOS) looft twee prijzen uit met een totaalwaarde van 1.500 euro voor het beste, meest effectieve en aansprekende filmpje om het sporten veiliger te maken. We dagen je uit namens je sportvereniging een filmpje (met mobiele telefoon of camera) te maken, waarin jij op een creatieve en inspirerende manier uitlegt hoe jouw idee bijdraagt aan een veiliger sportklimaat. Pak dus jouw mobiele telefoon, doe mee aan de wedstrijd ‘Win met Veilig Sporten’ en leg jouw idee om het sporten veiliger te maken vast.

De wedstrijd
De wedstrijd is opgezet om goede ideeën, die bij individuele sporters of sportteams bestaan, onder een groter publiek bekend te maken. In de rol van werkgeversorganisatie is de WOS ('Werkgevers in de Sport') gestart met een programma om de bewustwording van veiligheid bij het sporten te vergroten. Dat doet de WOS niet alleen door te zorgen voor een up-to-date branche RI&E en die ter beschikking te stellen voor alle werkgevers in de sportsector, maar ook de praktische oplossingen beschikbaar te maken voor de aangesloten leden.

Video voor bestuur sportverenigingen
De Werkgevers in de Sport (WOS) staat voor goed werkgeverschap en wil met de Sport RI&E een concrete bijdrage leveren aan een veilig sportklimaat. Wat is mooier dan hierin een bijdrage te leveren. Het veiliger maken van de sportomgeving en ook nog een mooie prijs te winnen voor jouw sportclub? Lobke, waarnemend directeur van de WOS, vertelt in onderstaande film hier meer over.

Video om te delen
Een sportklimaat waarin je met plezier sport, veilig kunt sporten en jezelf kan zijn. Niet alleen van belang voor de sportclub, maar ook voor die vrijwilliger achter de bar, voor de ouders die hun kinderen op de sportclub laten sporten, voor de bezoekers die wedstrijden bijwonen. Kortom voor iedereen. Deel deze video en kom in actie!

Hoe doe ik mee?
Iedere sporter of sportteam in Nederland kan een idee om zijn of haar sport veiliger te maken inzenden. Het inzenden moet door het maken van een kort videofilmpje, bijvoorbeeld met een mobiele telefoon. De duur van dit filmpje mag maximaal 2 minuten (120 seconden) zijn. Het hoeft niet gemonteerd te zijn, maar dat mag natuurlijk wel.

De stappen die doorlopen moeten worden voor het inzenden zijn de volgende:

 1. Filmpje maken
 2. Filmpje uploaden naar YouTube
 3. Profiel aanmaken op www.sportrie.nl
 4. Titel, bijschrift en toelichting invullen
 5. De link (koppeling) naar het YouTube filmpje invullen
 6. Bijdrage definitief inzenden met een druk op de knop

Wat kan ik winnen?

Eerste prijs

Als eerste prijswinnaar ontvang je:

 • een clinic door een topsporter in jouw sport;
 • 500 euro voor een verenigingsbarbecue;
 • ondersteuning en advies voor je vereniging bij het uitvoeren van de Sport RI&E oftewel de Risico Inventarisatie en Evaluatie.

Daarnaast word je geïnterviewd en wordt jouw vereniging in het zonnetje gezet door een publicatie op sportwerkgever.nl en werkenindesport.nl. Met de Sport RI&E kan een sportorganisatie of sportvereniging gestructureerd de risico's aanpakken om zo de kans op arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten en ongevallen tot een minimum te beperken.

Tweede prijs

De tweede prijswinnaar ontvangt:

 • een bijdrage van 300 euro voor een verenigingsbarbecue;
 • ondersteuning en advies bij het uitvoeren van de Sport RI&E.

Daarnaast word je geïnterviewd en wordt jouw vereniging in het zonnetje gezet door een publicatie op sportwerkgever.nl en werkenindesport.nl.

Houd sportwerkgever.nl in de gaten voor meer informatie over de wedstrijd 'Win met Veilig Sporten' en verdere publicaties.

Publieksstemmen
Iedereen kan een stem uitbrengen op de bijdrage die hij 'het beste vindt'. Daarvoor is een mogelijkheid ingericht op de website www.sportrie.nl. De achterliggende software is zodanig ingericht dat het doelbewust uitbrengen van vele stemmen door een persoon wordt tegengegaan.

Beoordeling
De inzendingen worden beoordeeld door een jury, die het beste idee selecteert. Ze let daarbij op:

 • originaliteit van de bijdrage;
 • mate waarin het probleem dat opgelost wordt, in de dagelijkse sportpraktijk voorkomt;
 • impact op de vergroting van de veiligheid in de desbetreffende sport;
 • praktische toepasbaarheid van de bijdrage;
 • aantal uitgebrachte publiekstemmen op www.sportrie.nl;
 • of voldaan is aan deze wedstrijdvoorwaarden.

Bij het toekennen van de prijzen zal de jury zoveel mogelijk haar overwegingen in een kort juryrapport opnemen. De uitspraak van de jury is bindend en daar kan niet over gecorrespondeerd worden.

Wedstrijdvoorwaarden
Voor raadpleging van de wedstrijdvoorwaarden: www.sportrie.net/wedstrijdvoorwaarden

Duur wedstrijd en bekendmaking winnaars
De wedstrijd loopt tot 18 juli 2015. Tot die datum kunnen deelnemers hun filmpje insturen om kans te maken op de prijs. De datum voor sluiting van de stemronde op de filmpjes volgt twee weken later, dus de sluitingstermijn voor de stemronde is 1 augustus. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 7 augustus. Met de prijswinnaars wordt contact opgenomen over de wijze waarop, datum en tijdstip alsmede locatie waar de prijs wordt uitgereikt. Zo snel mogelijk, doch uiterlijk na de laatste prijsuitreiking wordt de uitslag op de website van de WOS bekend gemaakt.

Bericht van Werkgevers in de sport.