Heb jij je het afgelopen jaar bijzonder ingezet voor de luchtvaartveiligheid in Nederland of ken je iemand die zich daarvoor sterk gemaakt heeft? Nomineer jezelf of een ander dan voor het ‘Veiligheidsinitiatief van het jaar’.

De award wordt op 21 november 2023 uitgereikt tijdens de Netwerkdag Luchtvaartveiligheid 2023 in de Fokker Terminal te Den Haag. Dus zet het alvast in je agenda!

Veiligheidscultuur stimuleren

Met deze nieuwe jaarlijkse prijs wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vanuit het Nederlands luchtvaartveiligheidsprogramma (NLVP) de veiligheidscultuur binnen de luchtvaartsector stimuleren. Daarom zetten ze iedereen die hier op een opvallende manier aan bijdraagt graag in de schijnwerpers.

Dus grijp je kans en laat zien welk veiligheidsinitiatief volgens jou de award moet winnen. Welke resultaten zijn er al geboekt? Welke kansen zie je? En wat kunnen de sector en de overheid ervan leren?

Wat moet je doen?

Ken je iemand of wil je jezelf nomineren? Beschrijf het veiligheidsinitiatief* in maximaal twee A4’tjes of maak een video van maximaal vijf minuten. Achtergrondinformatie mag je als bijlage toevoegen. Onderbouw je inzending door antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Hoe draagt dit initiatief bij aan de luchtvaartveiligheid in Nederland?
  • Hoe gedurfd en uniek is het initiatief?
  • Hoe kan het initiatief als voorbeeld dienen voor anderen?

Stuur je nominatie vóór 1 september 2023 naar Isabelle van der Vegt van het ministerie van IenW: isabelle.vander.vegt@minienw.nl

*Voorwaarden: het veiligheidsinitiatief is in 2022 of 2023 opgestart, heeft betrekking op Nederlandse organisaties en vindt plaats in Nederland.

De jury

Een speciaal samengestelde deskundige jurycommissie beoordeelt alle nominaties en kiest de winnaar op basis van stemmen. De commissie bestaat uit:

  • Voorzitter Henri van Faassen - directeur DLV, ministerie Infrastructuur en Waterstaat (IenW)
  • Secretaris Simone Oudakker - beleidsmedewerker Luchtvaartveiligheid IenW
  • Jurylid Jasper Daams - directeur Integral Safety Management System (ISMS) Schiphol
  • Jurylid Mathijs van Miltenburg - voorzitter Drone Council
  • Jurylid Frank Dijkgraaf - Manager Operational Risk Management Luchtverkeersleiding Nederland
  • Jurylid Mark Rademaker - voorzitter Aircraft Owners & Pilots Association (AOPA)